Speltips inför Grekland – Finland 15/11: Succén kan fullbordas

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2018

Finland, som är ett av de främsta utropstecknen i UEFA Nations League, kan säkra deras uppflyttningsbiljett i samband med torsdagens match mot jagande och revanschlystna Grekland.

Annons:

Grupp C/2 i Nations League må inte vara den mest namnstarka gruppen och det visar kanske framförallt att Finland fyra matcher in i händelserna har full pott, men samtidigt ska nordbornas totala succé tas ifrån dem. Som de presterat!

Som nämnt: fyra matcher och fyra vunna. Och ännu mer uppseendeväckande; inte ett enda mål är insläppt på dessa. Ungern, Estland vid dubbla tillfällen och kvällens motståndare, Grekland, är det som städats av.

Det var faktiskt för exakt en månad sedan som Finland städade av Grekland med 2-0 hemma på Tammersfors stadion. Båda målen kom i den andra halvleken, det sista tillika spiken i kistan via Glen Kamara, som inte är den mest vana av målskyttar, i den 89:e minuten.

Främsta, eller ja, enda, hotet står fortsatt Grekland för. Skulle de kamma fullt och Finland noll i de två avslutande matcherna, den här fajten först, blir det en målhistoria om vem som tar den åtråvärda uppflyttningsplatsen. Orimligt ska det heller inte ses som, då Finland kommande vecka ställs mot Ungern borta samt Grekland mot Estland hemma.

Underspelet plockas

Den försvarsstyrka som Finland visar prov på går ej för hackor. Nollan är fortfarande intakt och då krävs det sällan alltför mycket framåt – innan 2-0-vinsten över just Grekland, hade det blivit tre raka 1-0-diton.

Och här säkrar alltså Finland deras förstaplats om matchen bara undviks att förloras. Till största del kommer det således handla om att backa och täppa till bakåt – såvida vi har 0-0 på tavlan, eller att matchen leds.

Grekland har under modern tid varit (ö)kända som ett av de minst underhållande landslagen i Europa, där försvarsspelet alltid är överordnat anfallsspelet – och den filosofin lever såklart vidare. Sitter djupt i DNA:t. Två av fyra Nations League-matcher har innehållit max ett mål.

Att det är Grekland som ska ta över taktpinnen och är pressade behöver således inte tala för mål denna afton, utan snarare tvärtom.

Under 1,5 mål tas till 2.45 x insatsen hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål
Odds: 2.45 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, torsdag 15/11
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.