Speltips inför Grekland – Finland 18/11: Dags att visa heder

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2019

Finland är redan klara för EM 2020, men kommer att försöka göra en bra avslutning på kvalspelet borta mot Grekland.

Annons:

Om vi tar på oss vår senhistoriska glasögon inför matchen mot Grekland och Finland är det konstigt om vi inte ser grekerna som favoriter – på ren magkänsla. Men faktum är att Finland nu har gjort ett galet starkt kvalspel till EM 2020 och historiskt nog är klara för EM 2020 redan nu.

Finland är hela kvalspelets stora utropstecken och deras insatser har givit eko ut i resten av fotbollsvärlden. Var så säkra. Nu är man redan klara för EM 2020, men räkna med att Finland trots det vill avsluta med en stark insats mot Grekland i den sista kvalmatchen.

I det första mötet mellan lagen, då i den finska huvudstaden Helsingfors, var Finland aningen vassare och kunde vinna med 1-0 efter en tät historia. Det är bara en i raden av starka insatser vi kan titta tillbaka på från matcher i Helsingfors. Finland har där slagit Bosnien, Armenien, Grekland och även nosat på en poäng mot Italien. Det är knappast en slump.

Men det är alltså Grekland som har pressen på sig just inför den här matchen. Grekerna kommer att behöva vinna för att ha chansen att nå playoff till EM 2020. För som läget i gruppen är kommer antingen Bosnien-Hercegovina eller Armenien att gå om laget i tabellen. Båda är en poäng bakom Grekland i gruppen, men någon av nationerna väntas vinna sin sista match. Om inte båda.

Det är med andra ord grekerna som har någonting att spela för inför matchen mot Finland, ett lag som däremot gärna avslutar med flaggan i topp. Deras form är också synnerligen god, så vi räknar iskallt med att man tar den här matchen på största allvar.

Annons:

Finland är klara för EM 2020

Tack vare den viktiga vinsten mot Liechenstein på fredagskvällen kunde Finland för allra första gången i sin brokiga landslagshistoria bli säkra för ett slutspel på herrsidan. Det är ett enormt steg för finsk fotboll i stort och det här kan vara början på någonting nytt. Det är åtminstone känslan.

Det gör också att man nu kanske kliver in i mötet med Grekland utan den där riktiga spetsen, det där riktiga fokuset som krävs för att åka hem med en trepoängare. Finland är redan klara och mycket mer än så kan man inte begära.

Men som läget i gruppen är finns det alltså all anledning att se på den här matchen som en intressant drabbning. För Grekland handlar en hel del om att försöka rädda den heder som man har allt mindre av efter år av svaga resultat. Det finns också en reell chans att ta sig till EM 2020 – smått otroligt nog.

Finland kommer däremot inte att göra bort sig och med tanke på att man under resans gång gjort ett par starka insatser mot tyngre lag – då främst på hemmaplan – tror vi att man gör allt för att streta emot här också.

X (oavgjort) spelas till 3,30 gånger såsen hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få upp till 1 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  X (oavgjort)
Odds:  3,30 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bethard
Spelstopp:  20:45, måndag 18/11
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons: