Speltips inför Guadalupe – Limon FC 19/5: Sen kvällsmatch

Simon Pålsson Publicerat: 19 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Guadalupe gäller som klar favoriter inför hemmamötet med bottenlaget Limon FC i Costa Rica tisdagen den 19 maj 2020.

  hos unibet hittar du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Det är full fart som gäller på fotbollen i Costa Rica igen – åtminstone med start den här veckan då man smyger igång omgång sexton i ligan.

En relevant sak att ha med sig inför det här mötet är att man i Costa Rica redan var femton omgångar in i säsongen innan det var dags att stänga ner densamma, eller snarare pausa den tills vidare. Det gör att det nu återstår totalt sju omgångar innan det är dags för playoff – och två lag som måste avsluta bra för att få till en säsong som man önskar är Guadalupe och Limon FC.

Det är dock två lag som har öppnat säsongen på olika vis, och i fallet Guadalupe handlar det om att försöka sluta topp fyra för att därigenom få spela playoff. I skrivande stund har man bara en poäng upp till en sådan placering.

Men med det sagt har Guadalupe inte varit ett topplag under hela säsongen, utan harvar mest omkring i mitten. Då det bara är tolv lag i serien går det dock ganska snabbt att hamna i toppstriden, och att sluta topp fyra är trots allt bara att vara på den översta tredjedelen. I sig inte så imponerande.

Guadalupe har dessutom hela tolv poäng upp till serieledarna Saprissa, så att säga att Guadalupe har varit ett lag för toppen vore att ge en missvisande bild av läget egentligen.

Guadalupe är favoriter

Med 21 poäng på 15 matcher har Guadalupe visat sig vara ett lag som man kan räkna med, men som kanske inte sprudlar på det viset som man hade hoppats på. 20 gjorda mål på 15 matcher är varken bra eller dåligt, men väger ganska lätt i jämförelse med topplagen i serien nu. Det må bara vara någon poäng upp – men målmässigt är Guadalupe efter.

Limon FC då? Jo, man har tagit 14 poäng på 15 matcher hittills och riskerar som det ser ut att ramla ur den här divisionen. Just nu är det bara två lag som har tagit färre poäng än Limon FC.

Samtidigt är det jämnt och tätt rakt igenom nästan hela tabellen, och ett par starka veckor nu precis i början skulle räcka för att ge Limon FC andrum. Det är känslan på förhand.

Med 14 gjorda mål är man dock det lag i hela serien som har gjort minst antal mål. Det bådar inte gott inför det här mötet.

Under 2,5 mål spelas till 1,98 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,98
Bolag: Unibet
Spelstopp: 23:00, tisdag 19/5
TV: 
Stream: