Speltips inför Häcken – AIK 23/5: Jakten på serieledning intensifieras

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2018

Det är svårt att inte fortsätta lämna förtroendet i händerna på AIK, så formstarka de ser ut – och vi tror inte att deras förlustnolla kommer spricka heller i den kommande tuffa bortamatchen mot BK Häcken.

En derbytrea mot Hammarby in på kontot och AIK har sett hård, hård press på desamma, också serieledare. Glappet dem emellan är nu på blott tre pinnhål och solnaiterna hoppas nu minska det avståndet än mer.

Faktum är att solnaiterna, nu med ett tvåsiffrigt antal matcher spelade, är de enda som ännu inte förlorat i årets Allsvenskan: sex vunna och fyra oavgjorda. Det kanske mest uppseendeväckande är dock att så lite som fem mål är insläppta på dessa tio matcher, ett halvt per match i snitt.

Såhär strax innan sommaruppehållet blir det verkligen att visa framfötterna; här mot ett offensivt kraftpaket i Häcken och därefter väntar IFK Norrköping, som förutom de nämnda 08-klubbarna är närmast att på allvar beblandas i titelracet.

Häcken har hamnat lite på efterkälken och klubben tycks inte komma ur deras rykte av att alltid vara spännande, men inte helt räcka till. En sjätteplats parkeras på och formen är något oviss. Senast blev det en 0-2-förlust mot Malmö FF, vilket följde upp två raka vinster – över Elfsborg respektive Trelleborg. Den samlade målskillnaden i dem: 8-0! Åtta-noll!

Vann förra årets identiska möte med 6-1

På Bravida Arena ska Häcken absolut inte underskattas. Offensivt är man ett kraftpaket, men faller dessvärre lite på ojämnheten; höjderna må vara rejält höga, men bottnarna snudd på lika djupa. Det indikerar årets tre förluster på, däribland ena mot Brommapojkarna.

Nu väntar Allsvenskans just nu starkaste lag – den i undertecknads boks favorit till Lennart Johanssons pokal.

Det är inte alltid superunderhållande att titta på AIK. Det är inte alltid så att spelet rullar på friktionsfritt. Men tack vare en fantastisk defensiv, samt gott om individuell spets framåt, är de fruktansvärt svåra att slå – som nämnt: 10 matcher och noll förluster – och derbyvinsten senast stärker dem såklart.

Observera också att AIK, såväl hemma som borta, brukar trivas väl mot Häcken. Förra årets identiska möte vann de med de förkrossande tennissiffrorna 6-1.

Här kan vi få bra betalt för en +0,25-handikapplina på AIK – hela 1,80 gånger pengarna. Oddset dukas upp av Bethard och med spelet försäkrar vi oss att få en halv vinst på spelet om matchen skulle sluta med oavgjort utfall.

  Rygga spelet hos Bethard – Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!

Speltips:

Speltips: AIK +0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (200% upp till 1 000 kronor – Unik bonus!)
Spelstopp: 19:00, onsdag 23/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.