Speltips inför Häcken – Elfsborg 14/5: Lyckan testas på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 14 maj 2018

Målen blir huvudfokus inför västderbyt, när Häcken och Elfsborg drabbar samman på Bravida Arena i en av tre allsvenska måndagsmatcher. Proppen ur eller tillknäppt – vad väntar? Vi tror oss ha svaret!

Årets hittills största besvikelse! Annat kan väl Elfsborg inte tituleras som? Mindre charmerande.  De har bara skrapat ihop fem pinnar på sju matcher och är med det tredje sist. Jimmy Thelin har fått allt annat än en smakstart på sitt jobb som tränare för boråsarna. Han kan redan sitta löst.

Häromveckan spelade de dock oavgjort, mållöst, hemma mot ett starkt AIK. Ett klart fall framåt. Fanns en del positivt att lyfta i spelet för den delen också. Till sommaruppehållet är det bara en sak som räknas: vinster. Gäller att få fäste och klättra i tabellen.

Häcken har det varit mer blandat om – upp och ner. Starka och sämre resultat liksom prestationer, från vecka till vecka. Den förstnämnda kategorin tillhörde den senaste bataljen, en 3-0-skalp borta över Trelleborg. Paulinho smällde in alla tre baljor och var helt fantastisk. När han är som bäst – ofta av en helt egen klass…

Saknar båda mittbackar

Mål! Det tror vi benhårt på här. Mer specifikt: minst tre stycken.

Både Häcken och Elfsborg har offensiva kvalitéer som starkt överordnar de defensiva sådana. Det har inte avspeglats helt i deras matcher, på pappret, framförallt gällande boråsarna – men är ändå uppenbart.

Här saknar också Elfsborg deras båda mittbackar, Samuel Holmén samt Ibrahim Dresevic. Alltid en fara i att behöva städa om på sådana typer av positioner.

Häcken har hittat stilen offensivt: spottar in mål och senast antecknades, som nämnt, Paulinho för ett hattrick. Han är en av flera tänkbara målskyttar på nytt, med självförtroendet helt uppumpat.

Fyra av de fem senaste inbördes mötena har innehållit minst tre mål. Likadant på nytt nu?

Över 2,5 mål synas till 1,82 gånger pengarna hos LeoVegas.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, måndag 14/5
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.