Speltips inför Hammarby – AIK 20/5: 08-derby och seriefinal

Spelbloggare Publicerat: 20 maj 2018

När var ett 08-derby såhär hett senast? Den oväntade serieledaren Hammarby, som kör över allt och alla för närvarande, mot tvåan och jagande AIK på Tele2 Arena. Dagens bästa speltips hämtas från matchen och ni hittar det här.

Seriefinal och de två lag som nio omgångar in i det hela fortfarande inte torskat en enda match. Observera dock att speltipset är skrivet samt publicerat före IFK Norrköpings match mot Dalkurd. Vid en trea där skulle de kliva upp på samma antal pinnar som AIK, med matchen mer spelad.

Det är tveklöst Hammarby som imponerat och överraskat allra mest av dessa två och i hela Allsvenskan – med nio vunna och blott ett kryss. I vissa av matcherna, som Örebro SK borta, där motståndarna fick en man – felaktigt? – utvisad och allt vände, har de emellertid haft visst flyt. Det storartade i vad som hittills åstadkommits ska inte tas ifrån dem oavsett vad.

AIK var redan inför premiärerna tippade som en av de hetaste titelaspiranterna – och det är de alltjämt. Men har solnaiterna råd att förlora här? Två raka kryss, mot Elfsborg och Östersund, har inneburit att HIF ryckt ifrån och att avståndet dem emellan är på hela sex pinnar.

Och vad är då succérecepten för klubbarna, i en seriestart där flera stora pjäser som Malmö FF, Östersund och Djurgården underpresterat oerhört?

Man kan förstås höja upp en handfull faktorer till varför situationen är som den här. För Hammarbys del är det dock omöjligt att bortse från den tokpotenta offensiven: 24 mål framåt på nio matcher! Det är nio fler än Häcken som stått för näst flest.

Gällande AIK är det försvarsspelet som varit det utmärkande, trots flera, på pappret, betydande avbräck. De har i sin tur släppt in minst antal mål i serien: fem till antalet.

BLGM-spelet suttit i 8/9 matcher för HIF

Så för att kortfattat, extremt överblickande, sammanfatta lagens styrkor:
Hammarby: offensiven.
AIK: defensiven.

Vad är det då som väger tyngst? Vi lutar åt det förstnämnda. Här är känslan att ett derby med fart och fläkt är att vänta. Därför: mål, mål, mål!

På Tele2 Arena är derbyna oftare av den karaktären: mer öppna och mindre duellspel än hur 08-derbyna historiskt sett ut och även de ser ut på Friends Arena. Anledningen: konstgräset.

Och på hemmaplan kommer förstås Hammarby sätta tonen i matchen. För deras del har alla förutom en seriematcher innehållit mål åt båda håll och övrig var en 4-0-kross av ett uddlöst Brommapojkarna.

AIK:s försvarsspel förtjänar all respekt, men att hålla Hammarby, i rådande form, utanför målprotokollet? Det har vi mycket svårt att se hända.

Det finns typ typer av spel som lockar – de på Hammarby, men framförallt målspelen…

Vårt speltips blir att båda sidorna nätar till oddset 1,87.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 1 500 kr att spela för – med bara 500 insatt!)
Spelstopp: 15:00, söndag 20/5
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.