Speltips inför Hammarby – Örebro 20/8: Stort favoritskap

Spelbloggare Publicerat: 20 augusti 2018

Örebro SK har tappat allt som ens kan liknas med stil och lär inte ha självförtroendet att komma ut på Tele2 Arena och vinna respekt av titeljagande Hammarby. Proppen ur – en favorit att lita på?

Annons:

Det ser alltmer ut att bli ett Stockholmsrace i kampen om Lennart Johanssons pokal. På toppen av kullen i Allsvenskan återfinns AIK och Hammarby är de blott fem pinnar hack i häl – med matchen mindre spelad. Även Östersund och IFK Norrköping skulle kunna utvecklas till kandidater, men är båda en bit på efterkälken.

Hammarby kommer från ett 0-0-kryss borta mot just IFK Norrköping – en match 08:orna kom undan med blotta förskräckelsen i. Toppkonkurrenten hade det allra mesta i matchen. Å andra sidan kan det ses som en styrka att man lyckades undvika att förlora trots mindre bra spel. Det är extremt svårt att slå HIF: endast två torskar har det blivit på de 17 allsvenska matcherna.

En bit på våren kunde Örebro till och med utmålas som ett stort utropstecken i Allsvenskan; fanns uppe och nosade i toppen – men nu har det istället tvärvänt och det dystra facit efter sommaruppehållet är en (!) pinne på sex matcher. Sist blev det en 0-1-förlust när Brommapojkarna, på kvalplatsen, kom till Behrn Arena.

Hammarby skövlar ny mark

Insatsen i toppmötet senast kan Hammarby bara sopa av axlarna. Ingen större fara är dessutom skedd eftersom matchen slutade oavgjord och med delad poäng. Ett mer än köpbart utfall mot en toppkonkurrent, på bortaplan.

Annars ser det fortsatt bra ut hos den allsvenska tabelltvåan. Offensivt har de flera spännande och vassa kort. Bakåt i banan sitter det mesta hyfsat likväl.

På hemmaplan är Hammarby också erkänt starka. Förvisso har årets två förluster kommit på Tele2 Arena, men övriga sju matcher har inte landat i något poängtapp och merparten av matcherna vunnits med bekväma siffror.

Örebro kan knappt se ljuset i tunneln, så fruktansvärt usla de varit sedan efter uppehållet: sex matcher, ett kryss och fem förluster. Den värsta av dessa nederlag kom nu senast, i ett hemmamöte med Brommapojkarna. Uddlöst! Slarvigt! Gång efter annan…

Det finns även flera avbräck som spelar in och försvagar närkingarna rejält: på Brorsson, Lorentzson och Igboananike.

Att ÖSK skulle ha självförtroendet för att komma till Tele2 Arena och spela ut, det ser vi inte för någonting i världen. Körs över?

Speltipset blir Hammarby -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med ett mål – till 1,70x hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Hammarby -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 19:00, måndag 20/8
TV:  spoartkanalen logo cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.