Speltips inför Hannover 96 – RB Leipzig 1/2: Klasskillnad

Spelbloggare Publicerat: 31 januari 2019

Det är botten mot toppen på schemat i Bundesliga – svårt utsatta Hannover 96 tar emot ett RB Leipzig som spelar för att säkra en plats i topp fyra. Visst borde det råda total klasskillnad i afton?

Annons:

Bottenstriden i den tyska förstadivisionen är fulladdad ångestbomb och det handlar främst om fyra medverkande som sitter extra mycket i skiten. Och nästan värst till är det för Hannover 96, som med sina 11 poäng på 19 matcher hittas ovanför jumbon Nürnberg och har en trea upp till Stuttgart på kvalplatsen.

Smällarna har fortsatt komma även efter uppehållet och årsskiftet – först med en knapp hemmaförlust mot Werder Bremen för att därefter åka på en käftsmäll mot serieledande Borussia Dortmund. Utspelade från första till sista minut, 1-5 på tavlan.

Nyrika RB Leipzig har sedan deras omdiskuterade uppflyttning hållit fast vid att vara en toppklubb i Tyskland och nu är målet att ta en plats ut i Champions League. En sådan har de dessutom i byxfickan med den fjärdeplats som parkeras på, även om det finns flera utmanare värda namnet. Närmast är Eintracht Frankfurt, tre pinnhål bakom.

Tydlig fördel – form och klass

Så, Hannover 96. Deras senaste vinst kom i november månad förra året och har sedan dess avverkat åtta matcher med utfallet två kryss och sex förluster. I synnerhet tiden efter uppehållet har varit katastrofalt.

Utöver det saknas alltjämt en handfull spelare hos nästjumbon och med en redan tunn trupp blir det allt svårare att klättra i tabellen. Mot ett stjärnspäckat Leipzig borde de inte ha det minsta att hämta, liksom i 1-5-förlusten mot Dortmund för mindre än en vecka sedan.

Det här är en typ av match som Leipzig förväntas lunka hem utan större problem och så ska fallet vara om de vill vara en toppklubb även vidare. Sist besöktes Fortuna Düsseldorf, som hittas flera platser ovanför kvällens motståndare i tabellen, och då slutade det i en komfortabel 4-0-skalp.

Form och klass räcker för att motivera ett spel på bortalaget. Oddsen räcker absolut till.

-1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – på Leipzig spelas till 1,92x hos Bethard.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 500 kr omsättningsfri bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Leipzig -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:30, fredag 1/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.