Speltips inför Heidenheim – Wehen Wiesbaden 22/5: Svårbedömt

Simon Pålsson Publicerat: 22 maj 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Tabellen talar för Heidenheim, men formen talar för Wehen Wiesbaden inför lagens möte i 2. Bundesliga fredagen den 22 maj 2020.

  hos coolbet hittar du bäst odds på vårt speltips – rygga här!
Annons. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Redan förra helgen var det åter dags att starta upp 2. Bundesliga och då spelades det matcher i en full omgång sett över ett par dagar. För bottenlaget Wehen Wiesbaden blev det skarpt läge direkt, och för Heidenheim blev det allt annat än succé.

Nu möts lagen i det som blir det andra mötet efter återstarten, och här kommer problemet att försöka värdera lagen. Hur mycket ska man väga in formen sett över hela säsongen, och hur mycket är det formen just nu, med en match som underlag, som gäller?

Känslan är att vissa lag kommer att ha svårare att hantera den speciella situation som råder, där bottenlaget Wehen Wiesbaden visat sig vara ett lag som kan hantera det bra. I återstarten vann man nämligen med 2-1 hemma mot det klassiska laget Stuttgart.

Med tanke på att Wehen Wiesbaden nu ligger på negativ kvalplats, och alltså riskerar att ramla ner till 3. Bundesliga om man inte skärper sig, var det tre viktiga poäng. Den som vill tolka lite mer välvilligt kan också ana att man har en uppåtgående kurva – lagom till det hela ska avgöras.

Wehen Wiesbaden kan ställa till det

Wehen Wiesbaden vann också med 6-2 i det sista mötet innan uppehållet, men har i övrigt haft ett 2020 som varit allt annat än bra. Med 44 insläppta mål har man haft stora defensiva bekymmer, och kvalplatsen oroar.

Faktum är att Wehen Wiesbaden inför återstarten låg på direktplats nedåt, men att man i den täta tabellen nu lyckats ta sig upp ett snäpp. Då man har 28 poäng är det inte mer än två-tre vinster till man plötsligt kan ligga på övre halvan. Det är alltså helt rätt läge att pricka formen.

Heidenheim då? Jo, man kan lugnt säga att laget inte prickat formen. Trots att man ligger fyra, en bra bit före det klassiska laget Bochum, föll man med hela 3-0 borta mot laget i återpremiären. Det var en bedrövlig insats. Det gör att trenden med ganska svaga resultat på bortaplan håller i sig.

Nu är man tillbaka på hemmaplan och det återstår att se om det räcker för att slå Wehen Wiesbaden. Här är känslan att bortalaget kommer att streta emot bra.

Båda lagen göra mål spelas till 1,68 gånger såsen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen göra mål
Odds: 1,68
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:30, fredag 22/5
TV: 
Stream: