Speltips inför Helsingborg – Åtvidaberg 10/8: Överdriver oddssättarna?

Spelbloggare Publicerat: 9 augusti 2017

Extremt betydelsefulla pinnar står på spel mellan allsvenskt jagande Helsingborg och nedflyttningshotade Åtvidaberg och trots usla försvarsspel hos de inblandade parterna anser vi målmöjligheterna vara överskattade.

Verkligheterna ser olika ut, men potten är exakt lika betydelsefull. Sådana ser förutsättningarna ut inför denna match, som är en av två hängmatcher för att sätta punkt för den 17:e omgången av Superettan under torsdagskvällen.

Formen är smått dunkel för hemmalaget och i takt med att flera konkurrenter runtom i tabellen stormar framåt har greppet de har om tredjeplatsen blivit allt lättare. Det krävs faktiskt en seger i denna batalj för att återta den åtråvärda kvalplatsen när Falkenberg och Öster passerat dem i tabellen. Med andra ord; kniven mot strupen!

Och just kniven mot strupen har även Åtvidaberg, som förlorat tre raka matcher med klara siffror. De är tre platser från botten, alltså på en av de negativa kvalplatserna, och har så lite som tre poäng ner till det helröda tabellområdet samt två till säker mark. Varåt barkar det?

Utifrån de rapporter som finns i skrivandets stund ser skadesituationerna identiska ut från tidigare. Skillnaden för HIF är att Oke Akpoveta, som stod för lagets båda baljor i 2-3-förlusten mot Norrby senast, är avstängd efter att redan ha fyllt sin andra varningskvot.

Åtvidaberg tajtar till defensiven

Man kan förstå hur oddssättarna och marknaden resonerar när de bestämt vill tro att detta kommer bli ett riktigt målpartaj – men undertecknad är inte lika säker på den saken och ser chansen att utnyttja de siffror som ställs ut.

Formen är hemsk för ÅFF, som inte bara förlorat tre raka matcher, utan även släppt in hela 12 baljor på dessa matcher. Tror mycket fokus blir på att tajta till försvarsspelet här och att det inte kommer bjudas på minsta lilla yta på Olympia.

Därför väntar jag mig en matchbild där Helsingborg kommer få rulla boll mot ett samlat försvar – något som kan innebära att lite av en krampaktig historia.

Dessutom kommer alltså Helsingborg till spel utan anfallsspetsen Akpoveta, som stod för båda målen i den senaste matchen. Stort avbräck! En svårersatt spelare som visat upp fin målform på sistone.

1-0/1-1?

Spelet blir under 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid exakt tre mål i matchen – till 1,95 gånger pengarna hos 888sport.

  Rygga spelet hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, torsdag 10/8
TV:  tvfyrasport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: