Speltips inför Hertha Berlin – Athletic Bilbao 14/9: ”Gruppfinal” i premiären

Spelbloggare Publicerat: 14 september 2017

Tyskt möter spanskt när bladet vänds från Champions League till Europa League – Hertha Berlin mot Athletic Bilbao. En tajt historia talar mycket för, men vi har inte alls svårt att plocka ut en favorit.

Huvudstadsklubben Hertha Berlin är tillbaka i Europa League, där de senast huserade så sent som 2009. Visserligen var det nära redan förra året, men då föll man ur den tredje kvalrundan efter 1-0 hemma och 1-3 borta mot danska Bröndby.

Att Hertha Berlin nu såväl varit uppe och nosat samt nu till och med nått Europa League tyder på att en ny era i klubbens tid kan vänta. Är de i toppen för att stanna? Året har öppnats med en vinst, ett kryss och en förlust – helt acceptabelt. Givetvis hade man dock velat få ut mer av hemmamatchen mot Werder Bremen senast, 1-1. Ögonen redan då på denna fajt?

Gruppspelet är Hertha Berlin, strax efter Athletic Bilbao, tippade att toppa och det mesta talar därför för att slutspelsbiljetterna hamnar hos dessa klubbar. Ukrainska Zorya ska vara klivet bakom och svenska Östersund definitivt.

Athletic Bilbao har redan nu spelat en handfull tävlingsmatcher tack vare kvalet hit, där Dinamo Bukarest och Panathinaikos skickats ut i dubbelmötena. Därutöver har det blivit två segrar och en oavgjord i Primera División, utan insläppt mål. Såklart starkt, även om de stora proven ännu inte kommit.

Hertha får förtroendet

Det här ser ut som en mycket tajt historia på förhand; Hertha Berlin med fördelen av att spela på hemmaplan och Athletic Bilbao som den något bättre parten. Vad landar det i?

Gästerna är mycket erfarna av Europaspel på den här nivån och den slutsats som vi kan dra är att bortaspelet är nivåerna sämre än hemmaditot. Innan kvalvinsten över Panathinaikos hade fem raka bortamatcher i EL radats upp utan vinst; tre förluster och två kryss. Alla motståndare, på pappret, sämre än Hertha Berlin.

Det mesta tyder på att Bilbao i första hand är ute efter krysset och att allt bättre än det ses som en bonus, eftersom Hertha Berlin är den främsta konkurrenten om förstaplatsen och att lagen möter varandra i Spanien senare.

På hemmaplan hade Hertha Berlin fina 12-1-4 under det förra året i Bundesliga. Ett mycket starkt facit.

Ofta tycker jag att Bundesligaklubbarna underskattas ute i Europa och här vill jag plita ut Hertha som något större favoriter än spelbolagen.

Hertha Berlin +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till 1,90 gånger pengarna hos Unibet.

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Hertha Berlin +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 14/9
TV:  eurosport logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: