Speltips inför Hibernian – Molde 9/8: Högoddsare hämtas

Spelbloggare Publicerat: 9 augusti 2018

Europa League-kvalschemat är helt fullspäckat under torsdagskvällen och vi på Spelbloggare tar en närmare titt på matchen mellan skotska Hibernian samt norska Molde, vilken en 3,53-oddsare hämtas ut från.

Annons:

Den tredje kvalrundan är vi framme vid och det är flera händer fulla av klubbar som slåss om de platser som tar dem ut på Europascenen.

Varken Hibernian eller Molde tillhör något typ av toppskikt av dessa kvallag, men inte heller något bottenskrap. Vinnaren här är framme vid playoffet och då är drömmen nära… Ekonomiskt liksom sportsligt vore det en enorm framgång för respektive part att nå Europa League-gruppspelet.

Hibernian har varit inblandade i två fantastiskt underhållande kvalmöten hittills – i alla fall för de som älskar mål – och skickat ut färöiska NSÍ med 12-5 samt grekiska Asteras Tripolis med 4-3. En äkta kraftmätning mot de senare nämnda, att hålla undan mot ett så pass skickligt lag.

Och Molde har i deras tur skickat ut nordirländskt motstånd i form av Glenavon med 6-3 och albanskt i Laci med 5-0. Nu väntar det tuffaste motståndet såhär långt och det är inte fören nu det på allvar är upp till bevis.

Spelbolagen och dess oddssättare anser Molde vara tydliga favoriter inför dubbelmötet – oddsen står i 2,62-1,45 – men observerar sig också för att Hibernian uppenbarligen kan ha en del att sätta emot, vilket de främst visade i mötet med Asteras Tripolis.

Krysset tas

Vi på Spelbloggare anser, liksom oddssättarna, att Molde ska räknas som den klara favoriten. Hibernian är knappt att betrakta som en toppklubb i Skottland och de enda av europiesk standard därifrån är egentligen klassiska Celtic.

Samtidigt är Molde inget direkt höjdargäng heller, om än snäppet vassare. Något större spets – på de flesta positioner.

Med hemmaplansfördelen till Hibernian, som jämnar ut det hela något, räknar vi med en tät match, men där norrmännen ändå har hyfsad pejl på det hela och förmår att behålla fördelen till returen hemma.

Som vi nämnt förut: ett snäppet bättre bortalag, särskilt i dubbelmöten som dessa, talar inte sällan för att det blir tätt och således – oavgjort.

Slutsatsen? Alltså krysset till hela 3,53x hos Ohmbet!

Annons:
  Rygga spelet hos Ohmbet – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Oavgjort, rakt kryss
Odds: 3,53 (Jämför alla odds)
Bolag: Ohmbet
Spelstopp: 20:45, torsdag 9/8
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.