Speltips inför Hoffenheim – Hannover 27/4: Antiklimax till match?

Spelbloggare Publicerat: 26 april 2018

Toppen möter botten i Bundesliga, Hoffenheim och Hannover 96. Kvällens värdskap Rhein-Neckar-Arena är nedplitade som storfavoriter, lite väl stora, och det öppnar för ett spel på målmarknaden.

Hoffenheim är helt topptrimmade och tack vare åtta förlustfria matcher, fem vinster och tre kryss, har de nu inte bara känn på Europa League, utan en Champions League-plats. Femteplatsen parkeras på och från fyran Bayer Leverkusen, som alltså är på den sista av de åtråvärda platserna, skiljer blott två pinnar. Detta med tre matcher kvar.

Men man har inte råd att bara blicka uppåt, när död mark är tre pinnhål borta. Mycket på spel för Hoffenheim, som kommer från årets kanske bästa prestation; en 5-2-vinst borta över RB Leipzig, som i och med det passerades i tabellen.

Det skulle närmast ett under till för Hannover 96 inte skulle lösa kontraktet. Enbart nio poäng är kvar att spela om och laget har sex ner till kvalplatsen, som parkeras på av Freiberg. Därutöver hittar vi flera konkurrenter däremellan. Nästan helt klappat och klart, med andra ord.

Hur det står till med formen är lite oklart. Förra veckan föll Hannover med 0-3 mot Bayern München, vilket följde upp ett kryss mot Stuttgart och innan dess en seger över Werder Bremen.

Skadesituationen har stört Hannover under stora delar av spelåret och inför den här matchen har man upp emot åtta spelare indisponibla. Hoffenheim har ett par skador samt Florian Grillitsch avstängd.

Gästerna kommer försöka tajta till det

Formen är helt toppad i Hoffenheim, som levererar fantastisk fotboll för närvarande. Offensiven är frejdig, defensiven justerad till det bättre.

Men vi ska inte vifta undan Hannover som en ”walk in the park”. De har inte varit helt urusla, ska nämnas, och förlusten mot Bayern München finns det inte så mycket att anmärka i. Innan dess: två bättre insatser.

Det stora favoritskapet för Hoffenheim innebär att värden dykt upp på två typer av marknader: handikappspelen till Hannovers favör, men inte minst målunderspelen. Känslan är att chanserna för mål överdrivs kraftigt till följd av Hoffenheims 5-2-kross av Leipzig.

Gästerna kommer försöka tajta till det här och någon målexplosion väntar vi oss inte.

Under 3,5 mål spelas till 1,91 gånger pengarna hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:30, fredag 27/4
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.