Speltips inför Huddersfield – Arsenal 13/5: Wenger – ett sista farväl

Spelbloggare Publicerat: 13 maj 2018

Premier League-säsongen ska summeras och från Kirklees Stadium väntar match mellan Huddersfield och Arsenal, i vilken vi höjer ett varningens finger för en skräll.

För Arsenal är det inte bara spelårets sista match, utan även Arsené Wengers dito vid rodret – efter 22 år. Det är siffror och lojalitet helt unik för dagens moderna fotboll.

Beskedet om att fransosen skulle lämna kom dock knappast som en chock. Det har varit i luften sedan en bra tid tillbaka och stora delar av supporterskaran har uttryckt en vilja om att få bort honom under flera säsongers tid, när titlarna lyst med sin frånvaro.

Nu? Laget är sexa i Premier League och lyckades inte med att vinna Europa League – ett äventyr som tog slut i semifinalen mot Atlético Madrid – och därmed missar klubben även kommande upplaga av Champions League. Givetvis ett praktfiasko.

Huddersfield studsade upp med ett och endast ett mål: att överleva. Lösa kontraktet. Med tanke på hur begränsat spelarmaterialet är, hur pass lite spets som finns, är det oerhört imponerande att de lyckats med det. Det hela säkrades i och med den skrällpinne som löstes i bortamatchen mot Chelsea senast, vilken nu betyder fyra ner till bottentrion.

Och innan dess fixade även Huddersfield kryss mot Manchester City, då på hemmaplan. Kraftansträngningar värda namnet. Hårt arbete räcker en bra bit, det har de uppenbarligen bevisat.

Kryssat mot Chelsea och City

Att det är Wengers adjö från Arsenal skulle kunna vara en faktor som talar för dem, med stärkt motivation. Någon typ av poäng kanske finns i det, men känslan är snarare att urladdningen kom i den avslutande matchen på Emirates Stadium, som de vann med förkrossande 5-0 över Burnley.

Veckans match mot Leicester var en helt annan historia – och den förlorades med 1-3. Det var den – hör och häpna! – sjunde raka bortaförlusten och den åttonde utan seger i seriesammanhang. Arsenal hemma kontra borta, det är två vitt skilda maktfaktorer.

Glömmas bort ska inte heller att Arsenal har en tydlig skadeproblematik som förföljer dem. Frånvarolistan har de senaste veckorna fyllts på av Laurent Koscielny, Mesut Özil samt Jack Wilshere.

Huddersfield avslutar på hemmaplan i en fas när känslan är mycket positiv: kontraktet säkrat – tack vare kryss mot Chelsea respektive Manchester City.

Laget arbetar alltid kopiöst, är försvarsstarkt och kan absolut ställa till med problem för ”Gunners”. Att vi får strax under dubbla insatsen för ett +1,0-spel (asian handicap) på dem tackar vi hjärtligt Bethard för.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 500 kronor att spela för, med bara 500 insatt!

Speltips:

Speltips: Huddersfield +1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 16:00, söndag 13/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.