Speltips inför Huddersfield – Blackburn 29/12: Championship igen

Simon Pålsson Publicerat: 29 december 2019

Huddersfield är lite av säsongens besvikelse i Championship och står nu inför en tuff uppgift hemma mot ett formstarkt Blackburn söndagen den 29 december 2019.

Annons:

Den engelska jul- och nyårstraditionen med ett intensivt matchande på alla fronter i det engelska seriesystemet fortsätter på söndagen då Championship har en sånär helt full omgång. Det är inte illa för den som älskar att sätta tänderna i engelsk fotboll.

Här får vi se bottenlaget Huddersfield – som så sent som förra säsongen spelade i Premier League – ta sig an ett alltid svårslaget Blackburn. Efter en finare trend på slutet har Blackburn klättrat i tabellen och har nu en playoffplats i sikte. Det är i för sig ett par lag upp och därmed ett par poäng, men genom att ligga på övre halvan efter cirka halva säsongen spelad har man alla chanser att konkurrera på allvar.

Huddersfield har inte bara spelat många matcher på kort tid och behöver rotera laget av just den anledningen, man saknar även en rad spelare som kan bli väldigt jobbiga nu när man dessutom hade velat rotera. Senast skadade sig den viktige defensive mittfältaren Jonathan Hogg. Terence Kongolo, Alex Pritchard, Fraizier Campbell och Tommy Ephick är också borta med skador.

Då är det såklart en stor fördel för bortalaget att bara sakna Greg Cunningham och Bredley Dack, även fall det här hade varit spelare som nog hade startat matchen. Märk väl att Tony Mowbray, som är tränare för Blackburn, kan tänka sig att rotera en del efter ett tätt matchande på slutet.

Annons:

Alltid jämna matcher

Det här är lag som nästan uteslutande har spelat jämna matcher mot varandra. Tro det eller ej, men sex av lagens sju senaste inbördes möten har slutat med ett kryss där 1-1 varit det allra mest gångbara resultatet. Det här följer i för sig praxis i Championship som är den liga i världen som spelar mest kryss. Det är åtminstone så det känns utifrån.

Men då är frågan vad vi ska lära oss av det här? Går det att räkna med ett nytt kryss mellan lagen eller vi ska inte överdriva historiens makt?

Vår känsla är hur som helst att det blir jämnt då inget av lagen befinner sig i ett rus av poäng eller ett rus av bra anfallsspel. Det här är snarare två ganska defensivt präglade lag som är svåra att bryta ner, men som samtidigt inte öser in mål framåt.

Med allt det här i beaktande riktar vi in oss på målmarknaden och kan nog tänka oss 1-1 igen. Om ens det.

Under 2,5 mål spelas till 1,75 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 2 000 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Under 2,5 mål
Odds:  1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  16:00, söndag 29/12
TV:   tv3sport logo
Stream:   viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 
Annons:


Annons: