Speltips inför Island – Schweiz 15/10: Revansch i sikte

Spelbloggare Publicerat: 15 oktober 2018

Var den fina insatsen och krysset borta i vänskapsmötet med Frankrike förra veckan brytpunkten för Island? Härnäst ställs de mot samma Schweiz som de krossades av för strax över en månad sedan. Här hittar ni vårt speltips, alla odds och startelvorna inför matchen.

Annons:

Erik Hamrén har fått den värsta tänkbara starten på sin förbundskaptensejour i Island, först med en historisk 0-6-förlust mot just Schweiz och sedermera genom att falla med 0-3 när Belgien togs emot i Reykjavik.

Nu pekar i princip allt på att Island kommer bli jumbo i gruppen, men om vi leker med tanken att de skulle vinna den här matchen öppnas dörrarna på nytt. Detta eftersom Schweiz, precis som väntat, förlorade när de förra veckan ställdes mot ett stjärnspäckat Belgien.

Därmed är det ändå bara tre pinnar – samt en herrans massa mål att hämta in – som skiljer Island från Schweiz inför matchen. Situationen kan alltjämt räddas upp.

Den här förlustmatchen för Schweiz senast satt en bra bit inne, alltså borta mot Belgien. Man kvitterade till 1-1 med kvarten kvar, för att runt tio minuter senare få se Romelu Lukaku smälla dit bollen med matchens sista ord. Insatsen? Lovande, trots allt! Gillade vad Schweiz visade upp.

BLGM-spel

Fram till den 86:e minuten ledde Island senast i deras bortamöte mot Frankrike, som ställde ut ett starkt manskap, med 2-0 – för att i sluttampen tappa till 2-2. Oavsett vad var det ett stort, stort kliv framåt.

Spelarna påminde mer om hur de varit under förbundskaptenerna före Hamrén; var sammansvetsade, arbetade stenhårt och kontrade effektivt. Det kommer bli nycklar även denna afton.

Men efter de här två inledande Nations League-matcherna kan man ändå inte undvika att känna oro för Island och vartåt det barkar för deras del. Erik Hamrén är inte känd för att vara en tränare som sätter försvarsspelet i första hand och kan sålunda skava lite med den isländska fotbollsfilosofin.

Och nu måste Island framåt och vinna matchen. Annars är det i praktiken kört. Detta öppnar för mål – åt båda håll.

Av Bethard får vi 1,83 gånger pengarna erbjudet för BLGM-spelet och det tas omedelbart. Värde en handfull punkter nedåt.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus: 200% extra upp till 1 000 kr!

Annons:

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 20:45, måndag 15/10
TV:  spoartkanalen logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.