Speltips inför Italien – Albanien 24/3: Kvalet återstartar

Spelbloggare Publicerat: 22 mars 2017

Det europeiska VM-kvalet fortsätter och under fredagsaftonen bjuds vi på flera trevliga matcher. En av dessa spelas mellan Italien och Albanien, i en batalj där vi väljer sida.

Ettan slussas vidare, de bästa tvåorna får en andra chans i form av playoff. Så ser det ut i kvalet och redan efter fyra matcher har vi bara tre nationer som är aktuella för dessa topplatser.

Spanien och Italien är de stora favoriterna och står båda med facit 3-1-0, krysset mot varandra, och endast målskillnad håller spanjorerna som herre på täppan. Helt öppet dem emellan.

Nu ska klasskillnaden vara så betydande att resterande konkurrenter kan viftas bort helt, men när Israel bara står pinnen bakom denna topptrio, måste de ändå nämnas.

Ser vi till Albanien har de blivit lite av en mittenkloss här i grupp G. De har varit och borde vara ett par klasser bättre än jumbon och nästjumbon Liechtenstein respektive Makedonien. Båda dessa har också värjts undan, medan det blivit förluster mot Spanien och Israel. Något mästerskap blir det inte på tal om, men det finns mycket att lära och utvecklingsmöjligheter är värda att ta vara på.

Enda rapporterade avbräcket inför matchen är på Manolo Gabbiadini, men han har ännu inte fått en enda minuts speltid i kvalet och det ska därför inte påverka förutsättningarna det minsta.

Italien vinner klart?

Här trodde jag att Italien skulle plitas ner som större favoriter – och tycker också att de ska det. Gissningsvis kommer marknaden trycka ner oddsen en del till avspark och vi uppmanar därför att – skynda, fynda!

Brutal klasskillnad här, såklart.

Bara det faktum att Albanien vara nära att tappa poäng i hemmamatchen, premiären, mot Makedonien – 2-1-baljan kom i den 89:e minuten – visar på vilken nivå de är på. Nu hade förvisso Italien vissa problem med dem också – dock på bortaplan, och i övriga matcher har de visat att de är att räkna med.

De två senaste matcherna för Albanien, hemma mot Spanien och Israel, har slutat i en 0-2- respektive 0-3-förlust. Där har de inte räckt till på långa vägar och nu höjs nivån ytterligare, vilket borde bädda för ytterligare en torsk.

Italien kommer styra matchen med järnhand och med det solida försvar de besitter, ska väl Albanien inte kunna uträtta någonting i omställningarna? Lär med andra ord bara behövas två mål för att -1,5-handikappet ska pricka rätt – och det får vi väl?

3-0?

-1,5 mål (asian handicap) på Italien spelas till finfina 1,83x hos Titanbet. Det betyder alltså att spelet sitter om de vinner med minst två baljors marginal.

  Rygga spelet hos Titanbet – Få 2 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Italien -1,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,83 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (Unik: 2 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, fredag 24/3
TV:  kanalnio logo (TV-tablå)
Stream:  dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: