Speltips inför J-Södra – Degerfors 23/5: Momentum, klass och hemmaplan

Spelbloggare Publicerat: 22 maj 2018

Förutom all allsvensk fotboll denna afton, finns det även spelvärde att hämta i Superettan och mötet mellan Jönköping Södra och Degerfors. Till rådande odds – varför krångla till det?

Det krävdes ett tränarbyte och fyra förluster innan ex-allsvenska Jönköping Södra skulle vakna till liv – och nu är det bara att se framåt, uppåt i tabellen. Här ska det allsvenska kontraktet jagas vidare.

Nedflyttade från Allsvenskan var J-Södra en av de stora favoriterna i årets Superettan och det är inte särskilt svårt att förstå varför, med hänsyn till det spelarmaterial som finns, men mardrömsstarten om fyra raka förluster satt käppar i hjulen för dem.

Desto större har lyckan varit under Stefan Jörgensen och av de fyra senaste matcherna är tre vunna medan en slutat oavgjord, varpå resan uppåt i tabellen har kommit i raketfart. Fortsatt är de dock kvar på den undre tabellhalvan och det kommer krävas mycket för att fortsätta hämta in på toppen, som ändå inte är utom räckhåll.

Degerfors är ett par platser och pinnen ovanför kvällens motståndare i tabellen – och det är väl just där de ska husera, i mittenskiktet? Laget är fullt dugligt, men ska sakna spets för att ens beblandas i en uppflyttningsstrid. Det har också märkts i de något svårare matcherna under året, hur de helt och hållet inte räcker till.

Plockar ännu en trea

Att nämnas är att J-Södras lyft kommit under en period av, på pappret, något enklare matcher och att större uppgifter väntar framöver.

Här ser vi dock dem med stora chanser att kamma hem hela potten – mot ett Degerfors som inte förmått att prestera mot de bästa av motstånd, vilket Jönköping Södra, tabellsituationen till trots, ska betraktas som.

Och med tio pinnar, tre vunna och ett kryss, på de fyra senaste matcherna kan man inte påstå annat än att det vänt för hemmalagets del.

Degerfors slarvade bort två pinnar i hemmamötet mot Brage senast, där 2-2-baljan, som blev matchens sista, släpptes in med fem minuter kvar av ordinarie speltid – en käftsmäll varianten hårdare, inte minst för självförtroendet.

Momentum, ett bättre lag och hemmaplan. Visst bör J-Södra fixa det här?

Det säkra tas dock före det osäkra och vi tar med en halv livlina i det hela; spelar Jönköping Södra -0,25 mål (asian handicap) till oddset 1,92 hos LeoVegas. Då får vi halva insatsen tillbaka om matchen slutar oavgjort.

  Rygga spelet hos LeoVegas – Få 200% upp till 2 000 kronor bonus!

Speltips:

Speltips: Jönköping Södra -0,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: LeoVegas (200% upp till 2 000 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, onsdag 23/5
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.