Speltips inför J-Södra – Hammarby 29/7: Oddssättarna kan inte skilja dem åt – det kan vi

Spelbloggare Publicerat: 28 juli 2017

Oddssättarna förmår inte att skilja Jönköping Södra och Hammarby åt i lördagens match på Stadsparksvallen – men det kan vi. Vem får förtroendet?

Nio matcher uppradade utan vinst och endast en pinne på de fem senaste. Det är den dystra verkligheten för J-Södra just nu och avståndet ner till bottentrion minskar sakta men säkert. De ska vara tacksamma att konkurrenterna i det nedersta skiktet av tabellen inte heller förmår att leverera speciellt bra resultat.

Glappet ner till tredjejumbon Kalmar, som värvat bra och kan antas öka skörden framöver, är på blott fyra pinnar. Däremellan hittas även GIF Sundsvall, som liksom J-Södra skrapat ihop 15 poäng sammanlagt.

Hammarby håller på att få pusselbitarna på sin plats och trots en plats på den undre tabellhalvan har de bara en trea upp till lokalrivalen Djurgården på tredjeplatsen, som leder ut i Europa. Två av de tre senaste matcherna har vunnits; mot Örebro och Elfsborg. Övrig, vilken slutade i en 0-3-förlust, spelades också mot de senare nämnda på Borås Arena.

Men det är framförallt på hemmaplan som de positiva resultaten hämtas in för stockholmarna. Bortaspelet är ett tydligt problem.

Under transferfönstret har Hammarby stärkt upp truppen med spelare som Mads Fenger, Jeppe Andersen och häromdagen blev den välmeriterade keepern Johan Wiland klar för klubben. Spelar här? Just målvaktsposten har ju varit ett problem.

Gästerna får förtroendet

Bortaspelet är ett visst problem, men här håller jag Hammarby som favoriter – hyfsat klara sådana – medan oddssättarna menar att det ska vara helt fifty-fifty. Mycket möjligt att siffrorna justeras till närmare avspark.

Två vinster på de tre senaste matcherna är alltså facit för Hammarby medan J-Södra, som nämnt, inte vunnit på nio raka matcher och förlorat fyra av de fem senaste. Totalt under isen och inte mycket tyder på att det ska vända.

Det är inte helt hundra, men Johan Wiland kan mycket väl få sin Hammarbydebut här och det skulle stärka upp dem på en av de positioner de haft störst problem på.

Visst ska Hammarby vara favoriter här?

Hammarby +0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid oavgjort – spelas till mycket fina 1,99x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Hammarby +0 mål (asian handicap)
Odds: 1,99 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, lördag 29/7
TV:  cmorefotboll logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: