Speltips inför Juventus – Bologna 5/5: Värde finns att hämta i skrällspelen

Spelbloggare Publicerat: 5 maj 2018

För en snabb sekund höll Juventus på att tappa greppet om Scudetton, men nu har de den som i en liten ask. Ännu tydligare kan detta komma att bli när kvällsmatchen mot Bologna är summerad. Blir fallet så, eller ej?

Det som på allvar väckte titelstriden till liv var den där 0-1-förlusten hemma mot Napoli, också den enda konkurrenten, häromveckan – och när man föll på att förlora mot Inter senast, där 1-2 vändes till 3-2 i de absoluta slutminuterna, darrade det till rejält.

Eftersom det nu trots allt blev en inkasserad trea, medan Napoli sedan förlorade mot Fiorentina, tyder allt på att den sjunde raka titeln spelas hem. ”Den gamla damens” dominans i den italienska klubbfotbollen är alldeles unik. Sällan skådad och faktiskt ett rekordfacit i Serie A.

Ännu är det dock inte helt klart och Juventus har visat upp svajiga tendenser. Om de vinner här, då får man lite andrum.

Och Bologna, då? Mellanmjölk! De simmar runt i mittenskiktet av tabellen, som är lika osexigt som bekvämt, och är nu på den undre delen, men utan risk att trilla ner i seriesystemet.

Därmed handlar det bara om enstaka platser uppåt och neråt att tampas om för Bolognas del. Formen är heller inte den bästa, när blott en av de nio senaste matcherna förmåtts att vinnas.

Inte förlorat med mer än uddamålet på 13 matcher

Klassen har Juventus, som också är stärkta av hemmaplan. Detta medan Bologna inte ser superheta ut, för att uttrycka det milt.

Så, visst ska kvällens värdskap axla det stora favoritskapet. Med absolut största sannolikhet kommer de tre pinnarna kammas hem, men med hur stora siffror? Känslan är att spelbolagen tagit det lite väl långt i deras analys.

Det är trots allt hyfsat sällan som Juventus totalt kör över sina motståndare och vinner med överdrivna siffror. De sticker mer ut i den mån av att vara stabila, försvara sig väl och kontra effektivt. Kör inte på i vilken hastighet som helst.

Nu har Juventus också, som vi nämnt, svajat till en del. Mot Inter höll de på att förlora trots en man mer på planen i över 70 minuter och från när matchen leddes med ett mål. Dessförinnan, torsken mot Napoli och den följde upp ett tapp via 1-1 mot Crotone.

Det är också med en del tunga avbräck som Juventus kommer till spel: på Mattia De Sciglio, Giorgio Chiellini, Stefano Sturaro, alla skadade, samt avstängde Miralem Pjanic. Gästerna har Godfred Donsah, Filip Helander, Giancarlo González och Erick Pulgar out.

Bologna vill förstås knäppa Juventus på näsan och även om det ska mycket till för att lyckas med det på Allianz Stadium, tror vi att de kan streta emot hyfsat. Även om formen nu är dunkel, har det facto inte en enda av de 13 senaste matcherna förlorats med siffror större än uddamålet. Då har de mött bland andra Lazio, Roma och Inter under den perioden.

1/2-0?

Vi spelar Bologna med +2,5 mål (asian handicap) – spelet sitter om de förlorar med max två mål, spelar oavgjort eller vinner – till 1,65x. Bethard med det marknadsledande oddset just nu.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Bologna +2,5 mål (asian handicap)
Odds: 1,65 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: Spela för 1 500 kronor – med bara 500 insatt!)
Spelstopp: 20:45, lördag 5/5
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.