Speltips inför Juventus – Chievo 21/1: Toppen mot botten

Spelbloggare Publicerat: 21 januari 2019

Serieledaren mot jumbon. Måndagens kvällsmatch mellan Juventus och Chievo i Serie A. Det behöver emellertid inte betyda att siffrorna kommer skjuta rakt upp i höjden. Gästerna håller siffrorna nere?

Annons:

Att Juventus skulle tappa deras förstaplats i Serie A finns inte ens på kartan. Om de, precis som väntat, kammar fullt så hålls avståndet till jagande Napoli intakt vid nio pinnhål.

Framförallt är det bara att titta på vilka skillnader deras spelarmaterial kontra de andra storklubbarna. Fastän de plockat hem Scudetton vid sju tillfällen efter varandra, ser de ut att ha blivit historiskt dominanta nu – och där spelar förstås Cristiano Ronaldos intåg i klubben en central roll.

Onsdagen förra veckan säkrade Juventus också årets första titel i den italienska klubbfotbollen när de, om än med stora bekymmer, besegrade AC Milan med 1-0 i Supercupen. Nyvunnen energi utav det?

Medan Juventus kan vara relativt avslappnade nu och framöver, är kniven stenhårt mot strupen för Chievo. Förutom att de inledde spelåret med tre minuspinnar, dröjde det 19 matcher innan årets första vinst kunde komma och det var nu senast mot Frosinone. 1-0. Allt talar för Serie B-fotboll nästa år. Exakt allt.

Gästerna saknar inför matchen Joel Obi samt Federico Barba, som båda står som skadade. Dessutom har Valter Birsa släppts till seriekonkurrenten Cagliari.

Statistiken talar starkt för spelet

Skillnaderna Juventus och Chievo emellan är fundamentala. Det är bara att ta en snabbtitt på tabellen. Tydligare toppen mot botten-karaktär kan det knappast bli.

Framåt ser vi inte hur Chievo skulle kunna hota Juventus särskilt mycket. De har stått för så få som 14 mål på 19 seriematcher och Juventus blott släppt in 11 stycken på samma antal. Här kommer allt handla om att täppa till bakåt i banan. Hålla nollan intakt så länge som möjligt.

Juventus var, vinsten till trots, mindre imponerande i Supercupfinalen mot Milan och har tveklöst varit i bättre slag – om man inte blint stirrar på resultaten, utan de senaste prestationerna. Fortsatt stabila är de dock alltjämt. Nollan är hållen i två raka matcher.

Intressant och för speltipset relevant statistik är att 12/12 senaste matcherna för Juventus innehållit max tre mål. För Chievo är statistiken åtta i följd. Gästernas form har stärkts betydligt på sistone.

Värdera också in i analysen att Juventus saknar flera spelare inför matchen; Juan Cuadrado, Andrea Barzagli, Mario Mandzukic, Medhi Benatia samt Miralem Pjanic. En del kraft i de namnen.

1,60 gånger pengarna för underspelet på 3,5-målslinan får räcka. Värt ett spel.

Annons:
  Rygga spelet hos Bwin – Öppna ditt konto här!

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin
Spelstopp: 20:30, måndag 21/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.