Speltips inför Juventus – Inter 7/12: Derby d’Italia!

Spelbloggare Publicerat: 6 december 2018

Ett bättre startskott för helgledigheten kunde väl knappast önskas? Derby d’Italia! Juventus mot Inter – ett av de mest klassiska av möten i den italienska klubbfotbollens värld. Vem står som vinnare när 90 minuter är summerade på Allianz Stadium?

Annons:

Serie A – en ”walk in the park”. Serien som Juventus vunnit varenda år sedan 2011/12, blir de bara alltmer dominanta i och att det är som så kan i det stora hela förklaras på ett sätt: Cristiano Ronaldo. Förvärvet av världens kanske bästa fotbollsspelare har inneburit att den klassiska klubben fått in ännu en dimension i det hela och nu hoppas man kunna utmana ända in i kaklet ute på Europascenen också.

Och visst, Juventus brukar komma en bit i Champions League-slutspelen – men faller inte sällan närmare eller på mållinjen, som med två silvermedaljer de fyra senaste upplagorna. Nu är de klara för slutspelet på nytt och kommer behålla förstaplatsen före Manchester United vid händelse av en trea i den avslutande matchen mot Young Boys.

Gästande Inter hittar vi på seriens tredjeplats – redan 11 pinnar bakom kvällens motståndare tillika ärkerivalen, när 14 matcher är spelade. Men ja, såvida det blir en CL-plats på nytt vore det mer än acceptabelt och där ser det mycket lovande ut.

Vad som talar emot detta? Delvis hård konkurrens och delvis viss ojämnhet i prestationerna från Inters sida. Av de fem senaste matcherna är blott en vunnen – det ska nämnas att spelschemat varit extremt tufft – men 2-2-krysset borta mot Roma förra veckan var ett kliv framåt.

Juventus har Sami Khedira samt Andrea Barzagli fortsatt på skadelistan. Osäkert runt Emre Can och Alex Sandro. Gästernas Dalbert och Radja Nainggolan är de enda tveksamma pjäserna där.

Juventus tar ännu en trea

Ett derby är ett derby och det här är ett extra laddat sådant. Möjligen lite mer ovisst således, med allt runtom som spelar in. Långtifrån en vanlig serielunksfajt.

Men trots detta – visst borde Juventus spela hem de tre pinnarna i potten?

Greppet som Juventus har om Serie A är totalt; 13-1-0 med en målskillnad om 31-8 står facit i och hit kommer de med fyra raka vinster utan insläppta mål – mot Milan, SPAL, Valencia och Fiorentina. Tre av matcherna således av den tuffare varianten. Senast krossades de sistnämnda i den raden med tre mål mot noll – på bortaplan.

Inter är inte i närheten av lika stabila och solida. De lever fortfarande mycket på Mauro Icardis spetskvalitéer och om Juventus förmår att kontrollera honom, då ska bortalaget ha bra mycket mindre att säga till om.

Spelet blir Juventus med -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till acceptabla 2,01x hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela direkt utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Juventus -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,01 (Jämför alla odds)
Bolag: Fastbet
Spelstopp: 20:30, fredag 7/12
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.