Speltips inför Juventus – Milan 16/1: Finaldags… i Saudiarabien!

Spelbloggare Publicerat: 16 januari 2019

Årets första titel ska delas ut i den italienska klubbfotbollen. På menyn är Supercupfinalen mellan Juventus och AC Milan, som spelas i den saudiarabiska staden Jeddah. Speltips, odds och allt inför matchen presenteras av oss på Spelbloggare.

Annons:

Det är nya tider i fotbollsvärlden. Supercupen, som normalt spelats i Italien, kommer alltså spelas i Saudiarabien och det slår förstås av på hajpen totalt. Nu: ”bara” en titel. Varken mer eller mindre.

Som säkert bekant är det serievinnaren och cupvinnaren från året innan som möter varandra i Supercupen, men eftersom Juventus plockade hem både och får de alltså möta det Milan som de mötte i cupfinalen – och den matchen lunkade ”Den gamla damen” hem med förkrossande fyra mål mot noll.

Den stora förhandsfavoriten är förstås Juventus, som under flera års tid dominerat italiensk klubbfotboll och som nu står ännu högre i kurs. Konkurrensen från de andra storklubbarna må vara nära inpå snarlik, men i och med att Cristiano Ronaldo hämtats in får man ytterligare en dimension i spelet. Vassare spets. En matchvinnare. Världens bästa spelare?

Under 90 – eller 120, plus eventuell straffsparksläggning – minuters fotboll kan dock mycket hända. Milan ser förvisso småkalla ut, men är trots allt mer och slåss om Champions League-platserna i Serie A och är att värdera som en kompetent motståndare. En formsvacka har nu blivit till först en 2-1-vinst över SPAL och sedermera en 2-0-dito över Sampdoria i Coppa Italia, om än där båda mål kom på övertid.

Strax under dubbla insatsen

Mario Mandzukic, Juan Cuadrado, Juão Cancelo, Medhi Benatia, Daniele Rugani och Andrea Barzagli. Det är namnen som pryder Juventus skadelista inför matchen och det är klart att det finns en hel del kvalitet där, men utöver det väntas den starkaste möjliga startelvan ställas ut och då med bland andra Cristiano Ronaldo i den.

Vad som ska nämnas är att Juventus vid ett par tillfällen de senaste åren förlorat inhemska Supercupfinaler, däribland mot Milan – men då är då och nu är nu. Vi har svårt att se dem falla här, mot ett småkallt och på pappret klart sämre motstånd.

Vinsterna bara radas upp en efter en för Juventus och Milan har, inte minst offensivt, sett kalla ut under månaders tid. Nu saknas också en pjäs som Suso, tillsammans med Mattia Caldara, Lucas Biglia och Giacomo Bonaventura, vilket knappast stärker deras aktier på förhand.

Oddsen på Juventus är fortfarande av lockande karaktär. Känslan är att de tar hem den här titeln utan att det behöver bli alltför spännande.

-1,0 mål (asian handicap) på Juventus tas därför till strax under dubbla insatsen hos Fastbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Fastbet – Spela utan konto!

Annons:

Speltips:

Speltips: Juventus -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:30, onsdag 16/1
TV: 
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.