Speltips inför Juventus – Milan 31/3: Tillknäppt supermöte

Spelbloggare Publicerat: 27 mars 2018

Två storklubbar i behov av tillskott på poängfronten, men behöver det verkligen per automatik betyda att en målfest väntar oss? Icke! I alla fall inte inför kvällens supermöte mellan Juventus och Milan.

Serie A är tillbaka efter ett tvåveckorsuppehåll och lördagen bjuder på en full omgång, tio matcher till antalet. Den sista är den, på förhand, i särklass mest uppsnackade samt hetaste – antagonisterna Juventus mot Milan på Allianz Stadium i Turin.

Rent sportsligt är det en löjligt viktig batalj som väntar. Juventus, som oväntat tappade via en mållös match borta mot SPAL innan uppehållet, ska hålla jagande Napoli fortsatt på efterkälken i striden om Scudetton. Två pinnar skiljer dem åt när de båda har nio matcher kvar att avverka.

Addera på det att Juventus har ett Champions League-slutspel – match nummer ett i kvartsfinaldubbelmötet mot Real Madrid spelas redan på tisdag – att fokusera på medan Napoli enbart har Serie A i sikte.

Gästande Milan har vaknat till liv från de döda under Gennaro Gattusos styre och har, i Serie A, nu fem raka vinster samt tio utan förlust. Det har inte bara inneburit att de klivit upp på Europaplats, som sexa, utan också har visst känns på Champions League-ditona. Gäller bara att köra in i det sista.

Det är inte mycket av nyhetsvärda att nämna på truppfronterna. Juventus saknar Juan Cuadrado och Federico Bernardeschi, men har framförallt försvarsklippan Giorgio Chiellini tveksam för spel. Gästerna har Andrea Conti och Ignazio Abate out.

Skriker målsnålt om matchen

Om Chiellini missar matchen för Juventus vore det ett betydande avbräck för defensiven. Men oavsett vad har vi svårt att se det bli på tal om någon målexplosion i den här så heta kvällsmatchen i Turin.

Juventus är extremt försvarsstarka och bortser vi från matcherna mot Tottenham i CL-slutspelet, har nollan hållits i 13 matcher efter varandra. På hemmaplan är blott fyra insläppta på 14 Serie A-matcher.

Att få hål på Juventus är med andra ord lättare sagt än gjort. Särskilt starka är ”Den gamla damen” på att bevaka ledningar: matcherna brukar kontrolleras väl utan att siffrorna skjuter i höjden.

Nu när det vankas CL-fotboll i veckan kan de dessutom vara mer benägna att spara på krafterna hos enskilda spelare, läs: byter ut dem, om man leder matchen. Finns inte utrymme till trötta ben eller huvuden inför en match mot ett stjärnspäckat Real Madrid.

Den främsta skillnaden med dagens Milan, kontra innan Gattuso kom in på tränarposten, är hur defensiven justerats till det bättre. I Serie A: hållna nollor i 4/5 senaste matcherna. 7/11 senaste seriematcherna – under 2,5 mål. För Juventus: sex raka under samma lina.

Med två defensivt starka lag och ett förmodat lågt försvarande Milan lockar underspelen på målmarknaden.

Under 2,5 mål spelas sålunda till 1,68 gånger pengarna hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kronor!

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,68 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor/styck!)
Spelstopp: 20:45, lördag 31/3
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: