Speltips inför Juventus – Napoli 28/2: Cupsemi – vilket lag vinner?

Spelbloggare Publicerat: 27 februari 2017

Coppa Italia är framme vid semifinalerna och först ut är Juventus och Napoli. Möte ett av två spelas i Turin, på Juventus Stadium, och då ska det väl rätt mycket till för en skräll?

Det andra mötet, vilket kickstartar den 1:a mars, är mellan Lazio och Roma och där är de sistnämnda favoriter, precis liksom Juventus är här. Oavsett vilka som når finalen, kommer det bli en oerhörd höjdare.

De två senaste årens Coppa Italia har Juventus vunnit och dominansen i Serie A är ännu större. ”Den gamla damen” har ett järngrepp om den italienska klubbfotbollen och fortsätter jaga titlar på titlar. 2013/14 vann Napoli cupen senast.

Annars är det ettan mot trean i Serie A-tabellen – två av de största klubbarna i landet – som möter varandra. Juventus, som nämnt, med ett järngrepp om den italienska fotbollen och extremt mycket ska till för att Scudetton inte ska spelas hem. Toppchans här i cupen också.

Napoli är alltid en av de här klubbarna som jagar närmast inpå Juventus. Avståndet mellan dem är dock på betydande 12 pinnar och fem till tvåan Roma, och det är där siktet är – den sista av de platser som leder direkt ut i Champions League.

Full trupp, frisk och kry, finns att tillgå för hemmatränaren Massimiliano Allegri medan Napoli enbart har Allan och Tonelli på skadelistan. Ser med andra ord bra ut för båda parter på den fronten.

14 av 14 hemmamatcher vunna i Serie A

Visst ska det vara rätt brutal fördel Juventus, både i detta enskilda möte och även dubbelmötet som helhet?

Det är ändå rätt uppenbart att Juventus har ett par klasser ner till de andra toppklubbarna i Italien och på Juventus Stadium ska det löjligt mycket till för att de ska förlora, eller ens tappa. Under det här spelåret vill det överhuvudtaget inte hända.

14 av 14 hemmamatcher i Serie A har vunnits av Juventus, däribland med 2-1 över just Napoli i slutet av oktober, vilket var det femte raka identiska mötet som vunnits. Ett superbt facit – och vad ska stoppa deras framfart?

Man vet också om att Napoli är solida hemma och vill komma till returen med en vinst i bagaget. Annars blir det tufft.

Även på formfronten över det hela är skillnaden stor. Juventus har radat upp nio raka vinster och ställde ut en till stora delar b-betonad startelva mot Empoli senast, 2-0, vilket innebär att de är spelarna är fräscha.

Mindre positiva tongångar var det runt Napoli senast, då de förlorade med 0-2 hemma mot Atalanta. Sett lite sådär ut den senaste månaden. Toppformen är en bra bit borta…

Den raka ettan spelas till mycket fina 1,80x hos Betsafe.

  Rygga spelet hos Betsafe – Få 1 000 + 500 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Juventus vinner, rak etta
Odds: 1,82 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (Unik: 1 000 + 500 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, tisdag 28/2
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: