Speltips inför Kalmar – GIF Sundsvall 21/7: Dubbelt upp

Spelbloggare Publicerat: 21 juli 2018

Flera faktorer må tala för Kalmar FF när de får besök av GIF Sundsvall på Guldfågeln Arena och favoritskapet är befogat, men storleken av är tveksamheten större runt. Skrällpolletter skickas in!

Annons:

Stundtals kan Kalmar se ut som om de skulle kunna utmana om Europabiljetterna. Dipparna talar däremot om annat och insatserna i samband med den allsvenska omstarten indikerar på detta: först blev det en komfortabel 3-1-vinst borta över IFK Göteborg, för att sedan uppträda extremt uddlöst och förlora med 0-1 hemma mot Djurgården.

Det är klart – att förlora mot DIF betyder inte automatiskt att det är katastrof, men blickar vi tillbaka lite har blott en av de fem senaste matcherna vunnits, i vilka fyra pinnar trillat in på kontot. Dessförinnan? Fyra raka fullpottare.

Över det hela har GIF Sundsvall överraskat, fastän de hittat ner på den undre tabellhalvan. Bottenstriden är emellertid en bra bit borta, varpå man fortsatt kan spela utan större press på axlarna.

Efter att ha plockat ned Sirius med 3-1 i omstarten, har det blivit två raka förluster mot starkt motstånd i Häcken respektive AIK. Hurdan blir reaktionen nu, i en lite annorlunda typ av historia?

En faktor som talar emot ”Giffarna” är att succéspelaren och amerikanen Romain Gall, sex mål på 13 matcher, lämnat klubben och kritat på för Malmö FF. Där finns ett stort tomrum att fylla upp.

Skräller?

”Giffarnas” insats senast mot AIK, en match som förlorades med 0-1 efter mål i den 94:e minuten, var en av årets absolut bästa. Man hade mycket väl kunnat vinna den matchen, mot seriens just nu bästa lag.

Så trots en nolla i poängkolumnen finns det anledning till att vara positiv runt den närmaste framtiden för Sundsvall. Vi får inte känslan av att de skulle dippa ihop totalt och bli en del av bottenstriden, utan har potential att stanna kvar i det bekväma mittenskiktet av tabellen.

Mot Djurgården kom KFF inte i närheten av till sin rätt. 0-1 var också ett resultat i klar underkant, utan det hade mycket väl kunnat bli ett par, tre baljor till från stockholmarnas sida. Långtifrån någon stärkande match – ur något perspektiv.

På pappret ser Kalmar lite bättre ut, absolut. Nu spelar de på hemmaplan, på naturgräs. Det är förstås faktorer värda att beakta, men känslan är i slutändan att favoritskapet blivit något stort här.

Dubbla insatsen för att det slutar oavgjort eller med en bortavinst är en position värd att ta.

Annons:
  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% bonus upp till 1 000 kronor!

Annons:

Speltips:

Speltips: GIF Sundsvall +0,5 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard
Spelstopp: 18:00, lördag 2177
TV:  cmorelive logo spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.