Speltips inför Kalmar – Norrköping 15/9: Dubbla speltips

Spelbloggare Publicerat: 15 september 2017

Mycket talar för mål när formstarka Kalmar FF välkomnar IFK Norrköping till Guldfågeln Arena, och vi tänker inte vara sena med att investera. Fint spelvärde uppdukat – på två fronter!

Skador kombinerat med en tunn trupp samt underkända prestationer uppradade vecka efter vecka. Det är inte fören under sensommaren som Kalmar FF börjat leverera och tagit avstamp från den absoluta bottenstriden, som de var inblandade i på största allvar, och nu har klubben skapat sig ett glapp ner till kvalplatsen om fem pinnar.

Detta har blivit möjligt tack vare en fantastisk period, men också omorganiseringar i form av tränarbytet till nygamla Nanne Bergstrand och flera solida värvningar; Erton Fejzullahu och Mikael Dyrestam är två av de mest framträdande. Formraden står i 5-1-1!

Under den period som KFF lyft, har Norrköping säckat ihop – totalt. Situationen är närmast helt omvänd då flera av de mest framträdande pjäserna lämnat klubben; Niclas Eliasson och Sebastian Andersson är två som testar lyckan i utlandet.

Även om varken spelet eller resultaten sprudlar så har i alla fall den värsta stormen blåst undan, med den där fyramatchersförlustsviten direkt efter sommaruppehållet. Problemen är fortfarande uppenbara, men nu står man stärkta med tre vinster och två förluster på de fem senaste matcherna. Att anmärkas ska dock att dessa tre vinster alla kommit med uddamålet och mot antingen bottenmotstånd eller som Sirius, ett lag helt ur form.

Vinner – i en målrik match?

Här luktar det målpartaj, eller hur? Tre mål eller fler tror jag att vi kommer få se på Guldfågeln Arena – i en match där Kalmar ska ses som betydande favoriter. Detta öppnar för spel på två fronter.

Som nämnt; Kalmar är i superform! De levererar match efter match, 0-6-plumpen mot Malmö FF exkluderad, och kommer till spel med stärkt moral efter att ha hämtat in i förra veckans bortamatch mot Elfsborg, där nyförvärvet Philip Hellquist hoppade in och kvitterade till 2-2 i den 90:e minuten.

Innan dess? 4-2-vinst över Sirius och 3-1-dito borta över GIF Sundsvall. Offensivt levererar smålänningarna rejält, medan ett och annat mål slinker in bakåt.

IFK Norrköping vände 0-1 och vann med 2-1 över J-Södra senast och även om det fanns en hel del i prestationen att anmärka på, var det ett kliv framåt. Visades trots allt upp moral och även om siffrorna de senaste veckorna vill mena annat, finns det fortfarande offensiva kvalitéer i IFK. Kalle Holmberg är exempelvis en spelare jag är starkt förtjust i. Gästerna kan bidra med mål – utan att vinna?

Glömmas bort ska inte heller att KFF innehar hemmaplansfördelen och att IFK Norrköping inte trivs speciellt bra på naturgräs.

Över 2,5 mål spelas till oddset 1,87 hos 888sport och Kalmar FF draw no bet till 1,77 hos 10bet.

  Rygga spelen hos 888sport – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Kalmar FF draw no bet
Odds: 1,87 / 1,76 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport (1 000 kr bonus)
10bet (Unik: 1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, fredag 15/9
TV:  cmoresport logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: