Speltips inför Kalmar – Sirius 14/5: Urtufft för gästerna

Spelbloggare Publicerat: 14 maj 2018

Ett formstarkt Kalmar FF är tillbaka på Guldfågeln Arena, nu för match mot ett desto kallare Sirius. Får vi ännu en småländsk trea här?

Vi börjar i den andra änden, Sirius. Uppsalaklubben dras med stora bekymmer och är det facto jumbo i Allsvenskan med ett facit om fyra pinnar på sju matcher. Det hela har bara eskalerat: nu fyra raka förluster. Däremot ska det nämnas att det varit toppmotstånd man ställts mot i denna förluststreak: Norrköping, AIK vid dubbla tillfällen och Örebro.

Man kan också förstå varför Sirius haft det så svårt – skadeproblematiken är extraordinär. Helt makalöst tuff. Upp emot nio spelare kan missa matchen och bland de utanför matchtruppen hittas Jesper Arvidsson, Omar Eddahri samt Abdul Razak. Pjäser med huvudroller i detta Sirius.

– Sirius har haft en liknande vårsäsong som vi hade i fjol där de har drabbats hårt av skador. Men de är ett lag som vill spela fotboll och jobbar stenhårt för varandra, kommenterar KFF:s stjärna Melker Hallberg kvällens motståndare till klubbens officiella hemsida.

Kalmar kändes knappast som det hetaste av lag inför säsongen, men har stått starkt och har, med tre raka vinster, däribland en med 3-0 över mästarna Malmö FF, studsat upp till femteplatsen i serien. Det är en bra bit över förväntan.

Glädjande besked för Kalmar FF är att Ole Söderberg är tillbaka från sitt skadeuppehåll. Gör sin första match för året och kliver direkt in i målet? Förutom det är Viktor Elm osäker.

Fyra blir till fem raka förluster

Enkla matcher existerar inte i Allsvenskan, men visst ska Kalmar ha absolut toppchans här – mot ett brutalt skadeskjutet Sirius helt under isen, på hemmaplan?

För precis över en vecka sedan inkasserade KFF deras tredje raka seger – 2-1 borta mot Dalkurd. Laget har hittat stilen; spelet snurrar på som önskat, offensivt som defensivt. I takt med de positiva resultaten fortsätter spelarna växa i deras roller.

Helt annat är det med Sirius, som förlorat fyra raka matcher. Skadesituationen är närmast komisk, med upp emot nio spelare borta. Bland dessa hittas flera av deras mest färgstarka och betydelsefulla av namn.

Som situationen är just nu har vi svårt att se Sirius räcka till här. Blir fyra till fem raka förluster?

Kalmar -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de vinner med uddamålet – tas till 1,89x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% bonus upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Kalmar -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,89 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: 200% upp till 1 500 kronor bonus!)
Spelstopp: 19:00, måndag 14/5
TV:  cmorelivetva logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.