Speltips inför Köpenhamn – AGF 25/5: Europa League-platsen i potten!

Spelbloggare Publicerat: 24 maj 2018

En match. 90 minuters fotboll. I potten? En plats i Europa League. Göra upp om denna ska Köpenhamn och storskrällen Aarhus Gf – och baserat på formen hur respektive part blir det svårt att köpa huvudstadsklubbens som så enorma favoriter.

Att AGF är här, det är en skräll modellen större, men man kan knappast inte påstå det vara välförtjänt. Väl i seriespelet blev det bara en tiondeplats, men ett fantastiskt playoff har inneburit att de nått hit: över två möten städades exempelvis OB av med 6-4 över dubbla möten och Sönderjyske med 4-2 över dito.

Att komma ut i Europa League vore en storskalp för AGF, som under flera års tid huserat i botten av den danska förstadivisionen.

Köpenhamn, som hade två raka serietitlar, har inte alls nått upp i önskad eller väntad standard under säsongen som efter den här matchen ska summeras. Kan det till och med vara så att lojale Ståle Solbakke, som varit tränare i klubben sedan 2013, sitter löst på sin post?

Seriespelet summerades hur som helst med en fjärdeplats och den var de kvar på efter slutrundan, varpå det nu blir den här 90-minutershistorien i jakten på en Europa League-plats. Att missa den vore en extremt hård käftsmäll mot klubben, som spelåret i helhet inte varit en tillräckligt stor sådan.

God skrällchans

Köpenhamn är landets största klubb och är en av de som brukar få representera Danmark ute i Europa. Inför det här spelåret hade de dessutom två raka serietitlar, vilket understryker vilket fiasko de stått för nu – och hur pass mycket större det kan bli vid händelse av en förlust här.

Men vi kan faktiskt inte undvika att leka med tanken: att AGF kan fälla krokben för Köpenhamn.

AGF har haft ett fenomenalt playoff, där det effektiva omställningsspelet varit en av nycklarna bakom succén. Vi kan till och med titta tillbaka hela 20 matcher för att se senast AGF förlorade en match med större siffror än uddamålet och merparten av dessa har varit vinster och kryss.

Så, formen? Toppad!

Verkligheten är en annan för Köpenhamn, som i stort svikit och nu står med tre raka matcher utan mål framåt samt fyra utan vinst. Varför ska de då räknas som så stora favoriter? Det har vi svårt att köpa.

Spelar AGF +1,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med uddamålet – till 1,93x hos Betser.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: AGF +1,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,93 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 19:00, fredag 25/5
TV: 
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.