Speltips inför Köpenhamn – Atlético Madrid 15/2: Degen in på målmarknaden

Spelbloggare Publicerat: 15 februari 2018

Vi har matchbilden tydligt uppmålad när danska Köpenhamn tar emot klart namnstarkare Atlético Madrid i Europa Leagues första möte i den första slutspelsrundan. Frågeställningen: målrikt eller målsnålt?

En dansk tabellfyra, om än dubbla mästare, mot Atlético Madrid, som tillhört den spanska och europeiska toppen under flera års tid. Det är inte särskilt svårt att sätta ut vem favoritskapet ska tillhöra inför denna sextondelsfinal.

Oddsen talar också sitt klara språk. 1X2-marknaden i denna match är nedplitad i 7,00-4,00-1,60 och även om Köpenhamn skulle förmå att skrälla, är det försvinnande lite som talar för att de skulle ha kapaciteten att stå emot Atlético Madrid i returen på Estadio Wanda Metropolitano.

Man ska dock vara medveten om att Europa League är förhållandevis skrälltät, i relation till exempelvis Champions League. Det kan enkelt förklaras i två genomsyrande faktorer, också kopplade till varandra: rotation och motivation. De större pjäserna tycks ofta inte ta turneringen på överdrivet stort allvar. Men som alltid handlar det om fall till fall.

Det är också med två stora avbräck i Stefan Savic och Diego Godín som Atlético kommer till spel. Försvarskuggarna är nämligen skadade. För Köpenhamn är den centrala mittfältaren Zeca indisponibel, men annars är truppen hel och intakt.

Kontrollerad bortamatch

Det stora favoritskapet är och ska vara Atlético Madrids, men vi tror inte på en match där det blir på tal om större siffror.

Matcher som denna är det sällan spanjorerna släpper in mål i. De är extremt försvarsstarka och disciplinerade. Styrkan att kunna försvara ledningar, utan att nödvändigtvis göra fler mål, utan bara kontrollera matcherna, är slående och talande för lagets kvalitéer.

Här, på bortaplan, kommer Atlético ha mycket boll och på så sätt förenkla kontrollen av matchen. Köpenhamn, trots hemmaplan, lär knappast våga trycka upp positionerna mot en så pass mycket bättre motståndare.

Givet är att försvarsavbräcken för Atlético talar emot att det skulle bli målsnålt, men de borde ändå inte ha minsta problem att stå emot Köpenhamns – halvhjärtade? – anfallsförsök.

Inför matchen har Atlético radat upp två 1-0-vinster och i CL-gruppspelet klev fem av sex matcher under 2,5-målslinan. Fyra av Köpenhamns EL-dito gjorde detsamma.

Känslan är därför att en lite avvaktande och tillknäppt match väntar oss i den danska huvudstaden. 0-0/0-1?

Under 2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid exakt två mål i matchen – är köpbart till 1,87x hos Mr Green.

  Rygga spelet hos Mr Green – Få 2 gratisspel á 100 kr!

Speltips:

Speltips: Under 2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Mr Green (2 gratisspel á 100 kronor!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 15/2
TV:  eurosporttva logo
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: