Speltips inför Köpenhamn – Ludogorets 23/2: Sätter in dolkstöten

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2017

En vinnare ska koras mellan Köpenhamn och Ludogorets i Europa Leagues sextondelsfinal. Danskarna har fördelen till denna kamp och kommer få utmärkta möjligheter att sätta in dolkstöten.

I och med att Ludogorets lyckades reducera det första mötet, vilket spelades i Sofia, Bulgarien, lever det här dubbelmötet alltjämt – men det ska mycket till för att siffrorna ska vändas på här på Parken.

Det är bara att titta på 1X2-oddsen – 1,77-3,80-5,25 och än mer talande, över vilken sida som ska avancera vidare; 1,10-8,00. Av spelbolagens värdering att döma, i procent, 87-13%. Brant uppförsbacke för Ludogorets.

Annars handlar det om ett Köpenhamn som varit briljanta under spelåret; toppar danska Superliga bekvämt och var nära att nå Champions League-slutspelet, men det landade istället i en tredjeplats bakom Leicester och Porto.

Även Ludogorets dominerar den inhemska serien och i CL-gruppspelet stod de för en superskalp när de förpassade schweiziska Basel till jumboplatsen, med 0-3-3 i resultatraden. Etta och tvåa blev Arsenal respektive Paris Saint-Germain.

Jan Gregus är avstängd här efter att ha blivit utvisad i de absoluta slutminuterna i Bulgarien, men han är i första hand en bänkspelare, så det ska inte påverka speciellt mycket. Nicolaj Thomsen står fortfarande på danskarnas skadelista medan bortalaget kommer till spel med hela truppen fit for fight.

Total klasskillnad

Förra veckan lämnade vi förtroendet i Köpenhamns händer i form och spelade att de skulle vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort till 2,05 x polletterna – och påtalade om att det var ett brutalt överodds. Sådana som sällan dykas ut.

Det är total klasskillnad här i min bok.

Köpenhamn har visat vilken fantastisk klass de kan komma upp i – spelat fantastiskt bra mot både Leicester och Porto för exempel – och är därtill också stabila; sviker sällan stort. Att detta då skulle tappas? Inte en chans.

All heder till Ludogorets och vad de har åstadkommit i den här säsongens Europaspel, men här tar det roliga slut. Punkt.

Eftersom Ludogorets måste vinna, få in minst två baljor, så kommer det öppna upp för Köpenhamn att sätta in dolkstöten. Om – när – 1-0 väl kommer, är tvåan också nära till hands. Kommer finnas fina ytor att operera på.

Köpenhamn -0,75 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet vid uddamålsvinst – spelas till dubbelt betalt hos Unibet. Risk för dropp?

  Rygga spelet hos Unibet – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Köpenhamn -0,75 mål (asian handicap)
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 21:05, torsdag 23/2
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: