Speltips inför Kristianstad – AIK 25/2: Brutalt överodds

Spelbloggare Publicerat: 24 februari 2017

Svenska Cupen! Denna kära cup bjuder på en handfull trevliga matcher under lördagen – och vi tar och siktar in oss på den mellan Kristianstad och AIK, där William Hill står för en sällan skådad stor miss. Skynda, fynda!

Den första matchen – den, i min bok, tuffaste – lyckades AIK vinna, även om det var tajt. GAIS bjöd på tufft motstånd på Friends Arena, men efter 90 minuter var det ändå solnaiterna som var korade vinnare. Tre pinnar hem och det är det som räknas.

Annat för Kristianstad, som huserar i Division 1 Södra, där de blev femma förra året. De öppnade premiärmatchen på ett övertygande vis; satte också 1-0 mot Dalkurd inför hemmapubliken, men i andra halvlek kunde siffrorna till slut vändas på. Helt kört var det när AIK-profilen Mohamed Bangura smällde in 3-1 för Dalkurd i den 89:e minuten.

Men ändå – en prestation som lovar en del inför framtiden för Kristianstad. Blir ju mycket kamp när nivån på motståndet höjs så markant. Här är man för att se, lära och uppleva. Såväl spelare som ledare vet att de inte kan utmana i cupen.

Gästande AIK har truppen skadefri och det återstår att se om Kristoffer Olsson och/eller Simon Thern får plats i startelvan. De är ju ändå tänkta startspelare. Dock – unik bredd på mittfältet hos solnaiterna. Kan rotera lite hur som helst och fortfarande ha allsvensk toppklass.

Brutalt odds

Gäller att klippa till tidigt i den här typen av matcher, runt när oddsen släpps. Det här speltipset är skrivet och publicerat runt 14:30 fredagen – och det bjuds på flera stora missar från spelbolagen. Den värsta står William Hill för.

Total klasskillnad här, förstås. Nu släppte AIK till ett par stora möjligheter mot GAIS, men över det hela såg det rätt stabilt ut och som undertecknad tryckte på inför matchen, var motståndet svårt underskattat.

Nu är det trots allt ett motstånd från Division 1 på andra sidan planhalvan, och de ska inte heller vara en överdrivet stark kandidat till att flyttas upp till Superettan. Det blir en stor upplevelse för spelarna det här, och fullt inspirerade kommer de vara – men det räcker inte. Såklart.

Exempelvis dukar Betway ut oddset 1,33 för att AIK ska hålla nollan – hos William Hill får vi 2,20 x insatsen för att de ska hålla nollan och vinna matchen. Inte så svårt att luska ut vilken brutal miss det är.

Rättvisande odds för kombinationen – 1,75x?

AIK vinner och håller nollan spelas som en färdighopknåpad hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: AIK vinner & håller nollan
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:00, lördag 25/2
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: