Speltips inför Kroatien – England 12/10: Urstarkt spel

Spelbloggare Publicerat: 11 oktober 2018

Det är kniven mot strupen för både Kroatien och England i UEFA Nations League och på förhand ser vi det som bäddat för mål – och oddsen för spelen på marknaden lockar.

Annons:

Kroatien hade ett historiskt världsmästerskap under sommaren, där de blev tvåa efter förlust i finalen mot ett urstarkt Frankrike. Kan man nu befästa statusen som en av de stora världspjäserna?

Av Nations League-premiären att döma – icke. Men å andra sidan är en match enbart en match och av det kan inte alltför stora växlar dras. Man åkte på en käftsmäll till förnedrande 0-6-förlust mot Spanien. Bollbehandlandet var på en helt annan nivå än vi fått skåda förut, särskilt under sommaren.

En lika stor nit åkte inte förvisso inte England på mot Spanien, men en förlust blev det alltjämt – på hemmaplan, med 1-2. Dagarna därpå fick man viss upprättelse i vänskapsmötet med Schweiz, en 1-0-vinst. Det är dock här och nu, i turneringen, som pinnarna behöver trilla in.

Lagen saknar fyra spelare vardera. Kroatien med Lovre Kalinic, Sime Vrsaljko, Marcelo Brozovic samt Borna Barisic out och England Luke Shaw, James Tarkowski, Danny Rose och Alex McCarthy.

Överspelet måste tas

Premiärförlorare. Revanschlusta. En match där krysset är att se som oönskat. Så – varför är då oddsen så pass uppskruvade på målöverspelen och på liknande marknader? Vi kan inte helt förstå det, men enklare är det att utnyttja. Givna typer av spelval.

Av Kroatiens försvarsspel är det oundvikligt att känna oro efter de sex insläppta målen mot Spanien. Hyfsat öppna dörrar var det också möte med desamma, inte minst i den första halvleken med tre strutar.

Länderna mötte faktiskt varandra i VM 2018 och då stod det 1-1 på tavlan när 90 minuter var summerade och 2-1 till Kroatien när 120 var dito. Det var en utslagsmatch och sådana blir ofta mer tillknäppta. Ännu öppnare dörrar nu?

Över 2,5 mål spelas till 2,38 gånger degen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få 500% upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp: 20:45, fredag 12/10
TV:  tvtolv logo cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.