Speltips inför Kroatien – Spanien 15/11: Revanschlystna kroater…

Spelbloggare Publicerat: 14 november 2018

Kan Kroatien ta revansch på Spanien, efter den brutala 0-6-förlusten härommånaden? Det handlar om en måstematch för sommarens VM-silvermedaljörer och då ser vi en målexplosion som sannolik.

Annons:

Direkt efter sommarens enorma VM-succé, åkte Kroatien på pumpen och UEFA Nations League-premiären summerades alltså i en 0-6-förlust borta mot Spanien. Vad i helskotta hände där?

Bättre, om än långtifrån prickfritt, var det därefter mot England – mållöst, 0-0 på hemmaplan. Trots den knappa skörden lever faktiskt drömmen om förstaplatsen, som skulle ta dem till semifinalen, vidare. Vad som krävs – dubbla vinster. Allt i egna händer. Risken att hamna på jumboplatsen och degraderas är emellertid stor.

Stärkande besked för Kroatien är att Sime Vrsaljko, Lovre Kalinic samt Marcelo Brozovic är tillbaka i truppen och speldugligt skick, efter skadeperioder.

Spanien skulle i deras tur säkra förstaplatsen, om den här matchen bara undviks att förloras. Faktum är att allt redan kunde ha varit klappat och klart, men det blev en helt oväntad 2-3-förlust mot England, på Estadio Benito Villamarín i Sevilla, senast de var i farten och därmed har allt öppnats upp. Första halvleken i den matchen var katastrofal. Helt katastrofal.

Värt överspel

6-0 till Spanien för ett par månader sedan. Nu väntar vi oss en helt annan historia, när Kroatien haft tiden att slicka såren och utöver det stärks av hemmaplansfördelen. Normalt ska de kunna mäta krafterna med vilket motstånd i världen som helst; mittfältet är av absolut toppklass och sommarens VM understryker detta.

Vad som däremot kan påminnas om den matchen – att det kan bli en hel del mål, om än mer sannolikt åt båda håll.

Kroatien har mycket mer att bevisa och väntas kliva på för trean här. Faktum är att en sådan skulle betyda att förstaplatsen är inom räckhåll. Runt Spanien brukar det också vara fart och fläkt; sist förlorade de med 2-3 hemma mot England – och fyra av fyra matcher efter VM har passerat 2,5-målslinan. I tre av fallen med klar marginal.

Över 2,5 mål är värt några polletter till 2,15 gånger pengarna hos Expekt.

Annons:
  Rygga spelet hos Expekt – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, torsdag 15/11
TV:  tvtolv logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.