Speltips inför LA Galaxy – Los Angeles FC 20/7: Derby i MLS

Simon Pålsson Publicerat: 17 juli 2019

Zlatan Ibrahimovic spelar huvudrollen som vanligt inför lördagens tidiga derby mellan LA Galaxy och Los Angeles FC i MLS den 20 juli 2019.

Annons:

LA Galaxy gäller som underdog trots hemmaplan när det på lördagsmorgonen svensk tid ska spelas ett hett derby på västkusten. Major League Soccer saknar riktigt heta rivalmöten, men kanske är matcherna mellan LA Galaxy och Los Angeles FC det som ska fylla den luckan med tiden?

Här ser vi hur som helst två av västkustens hetare lag under den här säsongen, även fall det också varit klasskillnad mellan hur bra dessa varit i sina bästa stunder. Los Angeles FC fullkomligt kör över sina motståndare och står på 14 vinster, 4 kryss och 2 förluster så här långt. Att jämföra med LA Galaxy som har hela 8 förluster på sina 19 matcher hittills.

Zlatan Ibrahimovic väntas ta en huvudroll här och det är förmodligen precis vad som behövs för att hemmalaget ska ha en chans. Men ser vi till resultatraden och det faktum att Los Angeles FC gjort klart flest mål i hela ligan finns det mycket som snarare talar för gästerna inför den här matchen.

Zlatan kan inte rädda allt

LA Galaxy har efter att ha haft flera spelare borta på landslagsuppdrag och dragandes med skador nu närmast sin starkaste trupp tillgänglig. Zlatan Ibrahimovic är åter fullt fokuserad på att göra bra resultat med sitt lag och ska LA Galaxy bli att räkna med krävs att han steppar upp ännu mer. Romain Alessandrini missar som bekant nästan hela säsongen med en skada, medan Chris Pontius och Sebastian Lletget ser ut att stå över även det här mötet.

I vår värld har Los Angeles FC en bättre trupp vad gäller framför allt medianspelaren i truppen. Där är det tydligt att det är upp och ner för LA Galaxy, medan lokalrivalen alltså har ett betydligt jämnare lag rakt över. Javier Perez missar nu matchen – ett tungt tapp efter hans korsbandsskada – medan Danilo Silva (viktig spelare) och Alejandro Guido väntas vilas här.

Men avbräcken till trots pekar det mesta på en vinst för bortalaget här. Hemmaplansfördelen är som bekant inte vidare stor i MLS och inte minst nu när det är en så kort resa är det en sak vi nonchalerar i förhandssnacket. Det ska liksom inte spela så stor roll.

Gästerna är det bättre laget här och det kommer att märkas. Med det sagt tror vi på en öppen match med många mål – troligen åt båda håll.

Los Angeles FC att vinna samtidigt som båda lagen gör mål spelas till 2,85 gånger krämen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Bortalaget vinner och båda lagen göra mål
Odds:  2,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  04:00, lördag 20/7
TV:   strive logo
Stream:   strive logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.