Speltips inför Landskrona – AFC Eskilstuna 26/10: Inget snack om saken…

Spelbloggare Publicerat: 25 oktober 2018

Botten möter toppen i Superettan. För Landskrona BoIS är trean det enda som räknas, men risken är att besvikelsen blir stor när tredjeplacerade AFC Eskilstuna kommer till Landskrona Idrottsplats. Tack och adjö till elitfotbollen?

Annons:

Är det kört? Närmast. Endast ett mirakel skulle kunna rädda Landskrona nu. De är nästjumbo, på en av de platser som leder direkt nedåt i seriesystemet, och har till kvalplatserna sju pinnhål att hämta in – med nio kvar att spela om, alltså tre matcher.

Därmed krävs full pott medan minst en av konkurrenterna ovan kammar noll under slutspurten. Direkt mycket är det inte heller som talar för att BoIS ens skulle vinna den här matchen – den raka ettan står exempelvis i oddset 5,05 hos Bethard – i och med att fem matcher efter varandra är förlorade.

AFC Eskilstuna har i deras tur kopplat grepp om tredjeplatsen, som leder till allsvenskt kval, och även fått lite småkänn på andraditot efter att ha värjt undan Falkenberg, som hittas just där, med 1-0 förra veckan. Fyra poäng att hämta in på dem, sex till Halmstad närmast på död mark.

Det är faktiskt så att både Landskrona, från Division 1, och AFC Eskilstuna, från Allsvenskan, inför året var nykomlingar i Superettan. Vad det verkar som talar mycket för att de tar picket och packet tillbaka varifrån de kommer, snabbast möjligast.

Stark tvåa

Av allt att döma, resultaten och hur spelarna uppträder på planerna, har Landskrona helt kastat överlevnadsdrömmen åt sidan. Gnistan hittas inte och det har nu blivit fem raka förluster och i de tre senaste är hela 12 mål insläppta. Fokus helt borta och man verkar mest se fram emot uppehållet och få ladda om alternativt söka lyckan på andra adresser.

Med bakgrund till detta känner vi oss bekväma med att investera i spelen till AFC:s favör, fastän de är så pass benägna att kryssa och det inte minst på resande fot var 6/7 senaste matcherna slutat på så sätt. Över hela året: 4-7-2 i resultatraden.

Ett BoIS som bara läcker och ett AFC Eskilstuna som ska säkra minst deras kvalplats mot Allsvenskan och bara har släppt in 12 mål på 27 matcher – hälften av serieledande Helsingborgs siffror – under året är det enkelt att ta sida.

William Hill ställer ut oddset 1,75 för den raka tvåan och det måste ses som spelbart. Tydlig risk för sänkning.

Annons:
  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: AFC Eskilstuna vinner, rak tvåa
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill
Spelstopp: 19:00, fredag 26/10
TV:  cmorelive logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.