Speltips inför Landskrona – Helsingborg 15/5: Efterlängtat Skånederby!

Spelbloggare Publicerat: 15 maj 2018

Strålkastarljuset riktas mot Superettan, Landskrona Idrottsplats och derbyt mellan Landskrona BoIS och Helsingborg. Vi tar ställning inför matchen – på målfronten…

Det första Skånederbyt mellan Landskrona och Helsingborg sedan 2011, då de möttes i Svenska Cupen och HIF vann på förlängning, och det första i seriesammanhang sedan 2005 när det handlande om allsvensk fotboll.

Landskrona hoppas kunna åter stabilisera sig i elitfotbollens rum, efter att ha studsat upp från Division 1 Södra i fjol – och här har de inlett det hela hyfsat: vunnit två matcher, spelat en oavgjord och förlorat tre. Med ett liknande snitt skulle de överleva, hålla huvudet ovanför vattenytan, utan minsta problem.

Annat är det med Helsingborg, som verkligen rustat spelartruppen i jakten tillbaka till Allsvenskan. Gott om spelare har erfarenhet från spel på den nivån och hittills har det räckt till en fjärdeplats – och då med två matcher färre spelade än de flesta konkurrenter runtom. En trea här och den absoluta toppen blir ännu hårdare satt under press.

Förra veckans hemmamöte mot GAIS vann HIF med siffrorna två mål mot ett. Stor matchhjälte blev Mamudo Moro med sina dubbla baljor. En mycket intressant spelare, med stora spetskvalitéer, ghananen.

En förlust kommer istället Landskrona till spel från, med 0-1 när Varberg besöktes. Prestationen kunde, av rapporter att döma, ha gjort sig förtjänt av mer. Ingen större fara med formen, va?

Minst tre mål – William Hill sticker ut hakan

Vi väntar oss förvisso ett Landskrona som kommer vilja tajta till det här; neutralisera Helsingborgs tokpotenta offensiv. Men helt enkelt blir det väl inte?

Gästerna har en offensiv av absolut toppklass i Superettan. Det understryker också siffrorna: 11 mål på fem matcher. Nämnas ska dock också att den framåtlutade spelstilen ofta öppnar upp ytor åt andra hållet och nollan har faktiskt inte blivit hållen i en enda match. Allt som allt: sex insläppta.

Värt att nämna är också att Landskrona haft stor – offensiv – lycka i deras hemmamatcher. Två mål framåt mot såväl Falkenberg, Örgryte som Värnamo. Då har ändå bara en av dessa vunnits, vilket visar på vissa brister i laget.

Tror helt klart på mål här och av William Hill får vi hela 1,91 gånger degen för att vi får se minst tre stycken. Absolut värt att syna.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 19:00, tisdag 15/5
TV:  spoartkanalen logo
Stream:  cmoreplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.