Speltips inför Las Palmas – Barcelona 1/3: Botten mot toppen – ändå skrällchans?

Spelbloggare Publicerat: 1 mars 2018

Botten mot toppen gäller i spanska Primera División när tredjejumbon Las Palmas välkomnar dominanta och serieledande Barcelona Estadio Gran Canaria, i ett försök att ställa till med en skräll.

Det är tätt, tätt i botten av Primera División och Las Palmas har från deras utsatta position som tredjejumbo bara pinnen, samt en hel del plussiffror i målskillnaden, upp till säker mark och Levante ovan.

Faran underifrån kan inte viftas bort hur som helst, den heller. Deportivo La Coruna flåsar dem i nacken och Málaga kan ännu inte räknas bort totalt, även om det för närvarande ser becksvart ut för deras del inför seriens slutspurt.

Mycket är att spela för i Las Palmas med andra ord – kontraktet i det spanska finrummet, förstadivisionen.

Barcelona återfinns på toppen av kullen, med serietiteln i deras ficka. Det skulle till ett monumentalt tapp för att passeras av tabelltvåan, Atlético Madrid. Glappet dem emellan? Sju pinnhål. För ett lag som i första hand förlorar och i andra hand tappar så pass sällan som Barcelona, är det ett betydande sådant.

Men vi vet också att det kan vända fort. Ingenting är klappat och klart för katalanerna, som måste hålla fokus ända in på mållinjen. Senast stod de faktiskt för en av årets bästa insatser, eller åtminstone resultat, när Girona krossades med tennissiffrorna 6-1.

Rotation på ett par positioner?

Det pekar åt viss rotation i Barcelona. Spelare som Luis Suárez och Philippe Countinho kan få stå åt sidan, vilas och andra få ta plats. En som inte rosat marknaden efter sin skadecomeback är Ousmane Dembélé. Han väntas dock få mer tid och är i stunden inte ett plus för katalanernas offensiv.

Glömmas bort ska inte heller att Jordi Alba är avstängd för bortalaget. Las Palmas har Gabriel Peñalba, Emmanuel Emenike samt Pedro Bigas skadade.

Trots att det handlar om botten mot toppen är vi inte helt inställda på att Barcelona ska vinna det här speciellt enkelt. Ser vi till matchen mot Girona senast var det ett motstånd som blev alldeles för framåtlutat och lämnade stora ytor att operera på. Det väntar vi inte att Las Palmas kommer.

Dessförinnan hade Barcelona faktiskt inte vunnit en enda av de åtta senaste matcherna med siffror större än två mål, utan att resultaten egentligen varit fy skam.

Las Palmas måste för all del bli desperata, men kommer knappast kliva på här – utan bevaka det resultat de har och hoppas på lite flyt när de ställer om eller vaskar fram fasta situationer. Lite där chansen finns.

Formen har de bättrat på också, Las Palmas. 2-2-2 i matchraden och exempelvis har bara mål släppts in i en av de fyra senaste, i 1-2-förlusten mot Sevilla.

Las Palmas +2,25 mål (asian handicap) – halv vinst på spelet om de förlorar med två mål – är värt att satsa på till 1,85x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 200% extra upp till 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Las Palmas +2,25 mål (asian handicap)
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik: Sätt in 500, spela för 1 500 kronor!)
Spelstopp: 21:00, torsdag 1/3
TV:  viasatultrahd logo viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: