Speltips inför Lazio – Empoli 7/2: Måltankar…

Spelbloggare Publicerat: 6 februari 2019

Toppen möter botten i Serie A: Lazio mot Empoli på Stadio Olimpico i Rom, torsdagen den 7 februari. Hos Spelbloggare tar ni del av allt inför matchen, startelvorna och som alltid – ett speltips.

Annons:

Hur spännande får det lov att bli? Ett flertal klubbar slåss nästan helt jämsides om de så åtråvärda Champions League-biljetterna i Serie A och i denna svans av lag hittas bland andra Lazio.

3. Inter: 40p, +15 mål
4. Milan: 36p, +8 mål
5. Atalanta: 35p, +18 mål
6. Roma: 35p, +11 mål
7. Lazio: 35p, +6 mål
8. Sampdoria: 33p, +10 mål

Topp fyra slussas, som säkert bekant, ut i Champions League medan femman får spela Europa League och sexan kvala dit. Varenda liten pinne, plockad som förlorad sådan, kan komma att vara av absolut största betydelse till när allt ska summeras.

Förutom seriespelet, har Lazio flera bollar i luften – Coppa Italia, där Inter skickades ut efter straffar i kvartsfinalen, och det stundande Europa League-slutspelet. Exakt en vecka efter denna match väntar Sevilla i ett rykande hett dubbelmöte. Hur kommer detta hanteras?

Empoli slussades upp från Serie B inför spelåret och har enbart haft ett mål, en kravbild, och det är att överleva finrummet. Klara nytt kontrakt. Mer kan knappast krävas av det här spelarmaterialet, tunt som det är. För närvarande hittas de också ovanför nedflyttningsstrecket, en plats och en pinne före tredjejumbon Bologna.

Underspel

Det finns ett stort orosmoln för Lazio och det är statusen runt Ciro Immobile, det sylvassa anfallsspjutet. Han står i den stora riskzonen att missa matchen och skulle då få stå åt sidan tillsammans med skadetrion Luiz Felipe, Jordan Lukaku och Wallace samt avstängde Marco Parolo.

Gästerna har enbart Leonardo Capezzi out och Antonio La Gumina tveksam för spel. Försvinnande små problem – på den fronten.

De tre senaste matcherna, alla av helt olik karaktär från denna, för Empoli har landat i rena målfesterna: dubbla 2-2-kryss mot Cagliari respektive Chievo samt en 1-3-förlust mot Genoa däremellan.

Matchbilden här väntas emellertid bli helt annorlunda; ett Empoli som backar hemåt med större delen av deras manskap. De nämnda matcherna har man snarare bjudit upp till dans, med ett sisådär utfall.

Om Lazio kommer till spel utan Ciro Immobile, den stora målskytten, tappas enorm udd framåt i banan och det är ännu en faktor som talar för en match av mer tillknäppt karaktär. Men alldeles oavsett borde det kunna bli en sådan. Lazio vann med knappa 1-0 borta över nästjumbon Frosinone senast och spelade dessförinnan 0-0 summerat på 90 minuter mot Inter, 1-1 efter 120 och sedermera vinst efter straffar.

1,64 gånger pengarna för underspelet på 3,5-målslinan kan absolut spelas. 888sport är platsen.

Annons:
  Rygga spelet hos 888sport – Få 500% extra upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 3,5 mål
Odds: 1,64 (Jämför alla odds)
Bolag: 888sport
Spelstopp: 20:30, torsdag 7/2
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.