Speltips inför Lazio – Genoa 5/2: Dessvärre ingen höjdarmatch

Spelbloggare Publicerat: 5 februari 2018

Strålkastarljuset riktas mot Stadio Olimpico i Rom samt matchen mellan Lazio och Genoa, som öppnar en färsk Serie A-vecka. Dessvärre tror vi inte på överdriven fart och fläkt här, men spelvärde är åtminstone identifierat.

Någon djup formdipp är det – i alla fall ännu – inte på tal om i Roma, men de två senaste matcherna, som båda spelats mot AC Milan, har inte varit några höjdare. Sist, 0-0 i Coppa Italia. Det betyder dock att utsikterna för att avancera vidare till finalen är fina, när returen spelas hemma. Dessförinnan? En 1-2-förlust. Oväntad, i min bok.

Men över hela spelåret har Lazio överraskat positivt – mycket positivt! Tredjeplatsen innehas och med en match mindre spelad än konkurrenterna runtom och två pinnar ner nedanför Champions League-skiktet och Roma är utsikterna fina även där, inte minst om de förmår att vinna här.

Genoa slåss på en helt annan front, botten och för överlevnad i Serie A. Eftersom bottentrion knappast är den mest namnstarka, samt är fyra pinnar på efterkälken, borde kontraktet kunna säkras utan att det blir alltför spännande. Men ja, såvida risken finns där kan man inte slappna av.

Under de bättre perioderna har Genoa varit lyckosamma. Dessvärre, för deras del, har det blivit för få av dessa. Innan de två raka 0-1-förlusterna mot Juventus respektive Udinese hade nollan hållits i tre matcher efter varandra, varav två slutade upp i vinster.

Lazio har två pjäser i Senad Lulic samt Sergej Milinkovic-Savic avstängda inför matchen. Detta medan Genoa har Nicolás Spolli borta av samma orsak.

Sex mål i Genoas sju senaste matcher

Respekt för Genoas defensiva kvalitéer finns. Ur neutral synvinkel är de kanske seriens minst underhållande lag att följa, där det händer alldeles för lite framåt i kombination med det tajta försvarsspelet.

Smaka bara på dessa siffror – 24 insläppta på 22 matcher, för ett bottenlag! Det är minst av alla under topp fem i tabellen. Framåt? Bara 16 baljor.

Även mot de tuffaste av motståndare brukar Genoa hålla ihop det väl, som i 0-1-förlusten borta mot Juventus för ett par veckor sedan. Sex mål har det blivit allt som allt i lagets sju senaste matcher, varav alla klivit under 2,5-målslinan.

Lazio spelar frejdigt och offensivt, absolut, men problem väntar vi oss att de får. De kommer också från en mållös match mot Milan där det, som resultatet antyder, hände försvinnande lite.

Glömmas bort ska inte heller Lazios två avbräck på mittfältet. Det ska väl inte påverka den offensiva kontra defensiva balansen speciellt, men när Lazio, som ska sätta tonen i matchen, förlorar kraft kan maskineriet hacka upp lite. I Sergej Milinkovic-Savic försvinner också sju seriemål.

Under 2,75 mål (asian handicap) – halv förlust på spelet vid exakt tre – synas med glädje till 1,84x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Under 2,75 mål (asian handicap)
Odds: 1,84 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, måndag 5/2
TV:  viasatfotboll logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: