Speltips inför Lazio – Juventus 27/1: Hörnspel

Spelbloggare Publicerat: 27 januari 2019

Strålkastarljuset riktas mot Stadio Olimpico i Rom, varifrån Lazio och Juventus möter varandra i den match som på ett värdigt sätt sätter punkt för Serie A-veckan. Spelbloggare har analyserat matchen och presenterar ett speltips hämtat från hörnmarknaden.

Annons:

20 matcher. 18 vunna och två kryss. 41 mål framåt och 11 bakåt. Juventus dominans i italiensk klubbfotboll är inte bara intakt, utan blir allt större. När Scudetton i praktiken redan är klappad och klar återstår den stora utmaningen i det stundande Champions League-slutspelet. Första hindret där – Atlético Madrid.

Vid sidan om det väntar kvartsfinalmöte mot Atalanta för ”Den gamla damen” i Coppa Italia i slutet av månaden. Men nu är allt fokus riktat på denna superfajt. Alltid lite extra i potten, äran, när det vankas storklubbsmöten i Serie A.

På pappret har Lazio klart mera att spela för. De är en av flera klubbar som i första hand slåss med näbbar och klor om fjärdeplatsen, den sista som leder ut i fotbollens finrum, Champions League, och upp dit har man för närvarande två platser liksom pinnar.

Lazio har fått en veckas tid på sig att ladda upp batterierna efter den bittra 1-2-förlusten borta mot Napoli. Det var en tuff kamp över större delarna av matchen och att falla med uddamålet på Stadio San Paolo behöver man inte skämmas över.

I samma match visades Francesco Acerbi ut och han, liksom Adam Marusic, missar matchen med avstängningar. Luiz Felipe är skadelistad.

Juventus störs också av en välfylld skadelista prydd av Juan Cuadrado, Andrea Barzagli, Mario Mandzukic samt Medhi Benatia. Osäkert runt Miralem Pjanic, João Cancelo och Sami Khedira.

Lazio får styra och ställa – under perioder

Det brukar inte vara Juventus emot att bli lite mer avvaktande i matcher som denna, mot toppmotstånd och framförallt på resande fot. De har ett betongstarkt försvarsspel, kontrar effektivt och har offensiva kort som kan bryta mönster. Cristiano Ronaldo är en. Den främsta.

Av Lazio väntar vi oss att de, åtminstone under perioder, kommer ha mycket boll och då utnyttja dessa med att trycka ner Juventus djupt i banan. Formen är relativt bra och självförtroendet borde vara dito.

På hemmaplan, i Serie A, snittar Lazio 6,9 hörnor framåt per match. Juventus släpper till 3,9 bakåt på resande fot och då brukar merparten av de matcherna i större utsträckning föras än vad fallet väntas bli här.

Lazio över 4,5 hörnor spelas till strax under dubbla insatsen hos Betway.

Annons:
  Rygga spelet hos Betway – Få upp till 1 000 kr bonus!

Annons:

Speltips:

Speltips: Lazio över 4,5 hörnor
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway
Spelstopp: 20:30, söndag 27/1
TV: 
Stream:  strive logo betsson logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.