Speltips inför Lazio – Nice 2/11: Formstarkt mot formsvagt

Spelbloggare Publicerat: 2 november 2017

Vi vänder blad – från Champions League till Europa League. En av de matcher som vi identifierat spelvärde i, är den mellan Lazio och Nice på klassiska Stadio Olimpico i Rom.

Det är bara att köra ända in i kaklet, eller?

Lazio toppar grupp K och är redan nu som inräknade i slutspelet, vilket blir klart även i teorin om de roffar hem de tre pinnarna här. Om Vitesse och Zulte-Waregem spelar oavgjort i kvällens parallella match räcker en pinne för italienarna.

Det som verkligen är på spel är att bibehålla platsen som herre på täppan. Den fulla potten tre matcher in i det hela placerar dem tre pinnar ovanför Nice, nio mot sex. Detta efter att Lazio vunnit med siffrorna 3-1 borta i Frankrike i mitten av oktober. Ett stort styrkebesked för Lazio, som verkar vilja satsa på Europa League. Rotation blir det såklart, men starka startelvor har presenterats.

Situationen är precis som den varit för Lazio; Felipe Anderson, Dusan Basta, Wallace och Mauricio borta med skador. Ingenting nytt under solen. Nices Wylan Cyprien, Mickael Le Bihan är även de indisponibla.

Favoritskapet ska vara lite större

Nice hade stora bekymmer att hålla emot när Lazio ställde om på Allianz Riviera och siffrorna skrevs alltså 1-3. Nu, med hemmaplansfördelen, borde italienarna även i teorin kunna sätta spiken i kistan och säkra slutspelsplatsen – och i praktiken förstaplatsen – i Europa League.

Trots rotation har Lazio ställt upp solida startelvor i EL-matcherna och verkar ha kapaciteten att strida helhjärtat på flera håll. Om vi ser till de väntade startelvorna – identiska med senast de möttes? – är det uppenbart vart mest kvalitet hittas.

Matchen kommer utmärkt tajmad för Lazio, tvärtom för Nice. Italienarna är i tokbra form; har vunnit åtta raka matcher! Senast krossades Benevento med 5-1, på bortaplan. Detta medan Nice, som en blixt från klar himmel, förlorat fem matcher på följden och sjunker allt närmare nedflyttningsplatserna i Ligue 1.

På hemmaplan ska Lazios favoritskap vara lite större än såhär, det är min bestämda åsikt.

Spelar Lazio -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till 2,09x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Lazio -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 2,09 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor bonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 2/11
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: