Speltips inför Lazio – Roma 1/3: Klart spelvärde uppdukat

Spelbloggare Publicerat: 28 februari 2017

En mycket speciell cupbatalj väntar i Coppa Italia – semifinalen mellan lokalrivalerna Lazio och Roma på Stadio Olimpico, det första av två möten. Värdet finner vi på 1X2-marknaden – i vilket tecken?

Ett cupdubbelmöte – båda matcherna på samma arena, Stadio Olimpico, vilken de tillsammans delar – samt en finalbiljett i potten. Därtill ett derby mellan två klubbars vars rivalitet är djupt inrotad i färgerna. Hur bra bli inte det här?

Roma är tvåa i Serie A-tabellen och Lazio femma. Allt som allt har de båda hållit, i relation till vad som kan väntas, hållit rätt bra standard, inte minst Roma.

Det är rätt uppenbart att Juventus, nu och under den närmsta tiden framöver, inte kan ruckas på som dominanter i den italienska klubbfotbollen, så det är framförallt under dem – om CL-biljetterna – konkurrensen är som hårdast. Cupens betydelse stärks också till följd av att Serie A-titeln är utom räckhåll.

Givet val av spel

Tycker att Roma har fantastiskt bra chanser här. Större än oddssättarna, vilket då lämnar oss spelvärde.

Det har varit dominans från Roma mellan de här två rivalerna de senaste åren och faktum är att de vunnit hela fyra raka inbördes möten, varav de tre senaste med minst två baljors marginal. Visar på den skillnad som ändå råder.

Roma har ett oerhört intressant projekt och en trupp som är av klass i både bemärkelsen av bredd och spets. Lite till skillnad från Lazio, som har stora bekymmer; mycket med spelet i den sista tredjedelen. Matcher kan föras med järnhand, utan att det betyder tre pinnar in på kontot. Också haft det svårt när nivån på motståndet höjts.

På Stadio Olimpico är Roma extremt starka – 13 matcher av 13 möjliga på arenan har vunnits i årets Serie A, däribland med 2-0 mot just Lazio. Även då på ”bortaplan”.

Nu kommer man hit med toppad form; vann exempelvis med 3-1 borta över Inter senast. Även Lazio har bättrat på sin skörd markant på sistone, men haft ett hyfsat enkelt spelschema och inte direkt övertygat.

Dessutom! Lazios förstakeeper Federico Marchetti ser ut att missa matchen med en skada. Ur backlinjen saknas också Patric och Stefan Radu, precis liksom Senad Lulic, alla avstängda. Brutala avbräck!

Roma endast ett avbräck – på Alessandro Florenzi, avstängd.

Den raka tvåan spelas till 2,40x hos William Hill.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Roma vinner, rak tvåa
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, onsdag 1/3
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  bet365tv logo Regler och villkor gäller. unibettv logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: