Speltips inför Lazio – Salzburg 5/4: Gästerna ska inte underskattas

Spelbloggare Publicerat: 3 april 2018

Är det inte som bäddat för mål – åt båda håll – när Lazio och RB Salzburg möter varandra i match ett av två i Europa Leagues kvartsfinalrunda? Det menar åtminstone vi på Spelbloggare och oddsen är utan tvekan tilltalande.

Österrikiska och nyrika Salzburg är årets komet ute i Europa League. Annat kan inte påstås efter att den tyska maskinen, Borussia Dortmund, skickades ut i åttondelsfinalen häromveckan. Bortamötet vann de oväntat med 2-1, för att sedan hålla emot och klara 0-0 hemma. Och innan dess skickades även spanska Real Sociedad ut med huvudet före.

Gruppspelet städade av utan att förlora en enda match samt endast släppt in ett mål. Där stod Olympique Marseille, Konyaspor samt Vitóriia Guimarães för motstånden.

Så, kan de slå till med ännu en skräll tillika skalp här mot ett namnstarkt Lazio? Att vifta undan deras chanser totalt ska man åtminstone inte.

Lazio har haft ett mer tacksamt, om än inte enkelt, spelschema genom turneringens gång. Rumänska FCSB samt ukrainska Dynamo Kiev har värjts undan i slutspelet och gruppspelet, där de ställdes mot Nice, Zulte-Waregam och Vitesse, dominerades fullt ut. De inledande fyra matcherna, av sex, vann man och därefter var det klappat och klart.

Eftersom Lazio riskerar att missa Champions League via Serie A, där det är helt öppet race, växer betydelsen av Europa League som helhet. En titel där skulle föra dem till det europeiska finrummet, men konkurrensen är stenhård. Först här, mot ett formstarkt Salzburg, och andra klubbar kvar i leken är bland andra Arsenal, Atlético Madrid och RB Leipzig.

Öppet, chans- och målrikt!

Första mötet av två och utan resultat att spela på, absolut, det skulle kunna tala emot målen i denna match. Men det till trots – här lockar målspelen, av flera anledningar och vi håller tummarna för att det blir att åka av.

Främst spelar Lazio en extremt framåtlutad fotboll. Fantastiska klassnamn pryder spetspositionerna, medan det finns en del frågetecken bakåt i banan, och av de fem senaste matcherna har fyra innehållit mål åt båda håll.

I slutet av förra veckan släppte Lazio in två mål mot Benevento trots en man mer på planen i mer eller mindre hela matchen. Däremot blev det sex framåt, så ingen fara skedd – om än att vissa orosmoln dyker upp på himmelen.

Gästerna har visats kunna föra matcher samt kontra effektivt. Inte minst sårades Dortmund djupt i Tyskland och den matchen vann österrikarna med två mål mot ett. Där och då visade de att även de bästa motståndarna kan få en hård match. Ett bortamål är nära till hands och då är vi nästan ända framme…

Öppet, chans- och målrikt? Javisst!

Att vi får se mål åt båda håll betalar 1,77 gånger pengarna hos Betser och det klipper vi till på.

  Rygga spelet hos Betser – Få 100 kronor omsättningsfri bonus!

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål – ja
Odds: 1,77 (Jämför alla odds)
Bolag: Betser (100 kronor omsättningsfri bonus!)
Spelstopp: 21:05, torsdag 5/4
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream:  eurosportplayer logo dplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: