Speltips inför Leeds – Sheffield United 27/10: Hejdundrande toppmöte

Spelbloggare Publicerat: 26 oktober 2017

Championship bjuder på en äkta supermatch under fredagskvällen – mellan topplagen Leeds United och Sheffield United. Vi motsätter oss den rena och skära statistiken och landar i ett visst 1X2-tecken på spelfronten.

Det är klart att man kunde varna för Sheffield Uniteds framfart i det engelska seriesystemet redan innan uppflyttningen till Championship inför året, så extremt dominanta de var i tredjedivisionen. Men att de skulle vara såhär bra? Det fanns knappt på världskartan. 27 pinnar på 13 matcher och med det en tredjeplats i serien…

Leeds är det mer väntat att de hittas uppe i toppskiktet av Championship, om än en plats och fyra poäng bakom just Sheffield United. Spelåret öppnade de med ramstarka besked, för att sedermera hamna i en halvdjup dipp om tre raka förluster – en svit som bröts i och med 3-0-krossen av Bristol City borta senast.

Under veckan spelade Leeds för övrigt Ligacupfotboll, där de skickades ut av Leicester på King Power Stadium. En 1-3-förlust blev det och alltför bittra kan man inte vara på grund av detta – Championship är uttryckligen klar topprioritet och det roterades hejvilt i startelvan.

Ur svensk synvinkel – kanske framförallt skånsk – var det dock intressant att både Pontus Jansson och Pawel Cibicki spelade från start för Leeds.

Nåja, inför den här matchen är Gaetano Berardi avstängd för Leeds räkning, efter sitt röda kort mot Bristol City. Gästerna har Richard Stearman, Simon Moore och Ched Evans, skadade, out.

Fruktade att möta på Elland Road

Om vi stirrar blint på pappret hade spelen till Sheffield Uniteds favör varit de som lockar – hur de konsekvent löst bra resultat, nästan vecka in och vecka ut. Fyra av de fem senaste är exempelvis vunna.

Men undertecknad är faktiskt fortfarande inne på att Sheffields dipp ska komma – och att den kan bli rejäl. Har de inte presterat över deras nivå? Sedan ska nämnas att de haft småbekymmer, eller i alla fall inte varit alls lika starka, på resande fot och förlorat hälften av de sex matcherna. Två av de tre övriga har dessutom varit mot jumbon respektive nästjumbon.

Leeds studsade tillbaka mot Bristol City, som också är uppe och nosar på toppen, när de alltså vann med 3-0 – på bortaplan. Fantastiskt fin insats och nu kan man börja om lite på ny kula.

Glömmas ska inte heller att Leeds normalt är fruktade att ställas mot på Elland Road. Senaste hemmamatchen må ha förlorats, men innan dess hade tre raka vunnits.

Värderar Leeds som bättre än Sheffield United och med hemmaplansfördelen hittas värde i den raka ettan till 2,33x hos NordicBet.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få 1 000 + 400 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leeds vinner, rak etta
Odds: 2,33 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (1 000 kr bonus + 400 kr gratisspel!)
Spelstopp: 20:45, fredag 27/10
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: