Speltips inför Leeds United – Brentford 21/8: Pontus Jansson i fokus

Simon Pålsson Publicerat: 21 augusti 2019

Det blir svensken Pontus Jansson som hamnar i fokus inför mötet mellan Leeds United och Brentford i onsdagens Championship den 21 augusti 2019.

Annons:

Pontus Jansson står med allt strålkastarljus på sig inför onsdagens heta möte i Championship mellan Leeds United och Brentford, två lag med uttalade ambitioner om att kunna vara med och slåss om avancemang hela vägen in i mål.

I somras valde den svenske mittbacken Pontus Jansson att lämna det Leeds United han till synes fått en väldigt fin koppling till för att istället flytta till Brentford. I efterhand har det blivit allt tydligare att en konflikt med tränaren Marcelo Bielsa spelade stor roll.

Leeds United har i svenskens frånvaro tagit två vinster och kryssat en match under de tre första omgångarna den här säsongen. Samtidigt har Brentford en vinst, ett kryss och en förlust. I samtliga matcher dock med ett starkt försvarsspel styrt av Pontus Jansson.
Annons:

Spana in Pontus Jansson

Leeds United har alltså fått en stark inledning på den här säsongen och då har ändå två spelare, Luke Ayling och Tyler Roberts, missat samtliga matcher hittills. Ingen av nämnda spelare finns med i matchtruppen till mötet med Brentford heller. Nu återstår det att se om Marcelo Bielsa formerar samma lag som senast – men troligen är det precis vad han gör.

Det mest intressanta för bortalagets del är huruvida mittbacken Pontus Jansson kommer till start och så vitt vi kan se finns det inga hinder för det. Svensken väntas spela i mitten i den tighta trebackslinjen här. Märk väl att Mads Bech Sørensen och Ethan Pinnock dock inte finns med i matchtruppen.

Det här är ett möte som historiskt sett varit mycket målsnålt. Elva av lagens tolv senaste matcher mot varandra har slutat med max två gjorda mål och det säger en del om matchbilden som brukar bli.

Därför är ett målspel helt uteslutet här. Istället fokuserar vi på Pontus Jansson, som alltså är tillbaka på sin gamla hemmaarena och som garanterat vill visa sig på styva linan.

Att svensken varnas är ett bra speltips till 3,50 gånger såsen hos Unibet.

Annons:
  Rygga spelet hos Unibet – Få upp till 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips:  Pontus Jansson gult kort
Odds:  3,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet
Spelstopp:  20:45, onsdag 21/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk tv.
Stream:   –

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.