Speltips inför Leeds – West Bromwich 1/3: Kritiskt läge

Spelbloggare Publicerat: 28 februari 2019

Komna från bittra förluster ska Leeds United och West Bromwich Albion, toppkonkurrenter i Championship, försöka komma tillbaka på rätt spår, vinnarspåret. Vilka lyckas?

Annons:

Vilka ska ta de tre platserna upp i Premier League? Championships toppstrid blir alltmer spännande, desto närmare vi kommer den absoluta slutspurten av serien. Gäller nu är att toppa formen.

Här är det nummer tre mot nummer fyra i tabellen och såväl Leeds som West Bromwich kommer från bittra förluster, varpå revanschlustan växt till liv och det handlar förstås om tre blytunga poäng i potten.

I och med förlusten senast, borta mot Queens Park Rangers, tappade Leeds deras andraplats till Sheffield United, som i deras tur vann med 1-0 över just WBA borta, i serien. Getingboet blir mer kaotiskt för varenda vecka som passerar och betydelsen av toppmöten likt detta växer så det knakar.

Men hur stora växlar ska dras av respektive parts förlust senast? De var båda relativt formstarka dessförinnan, även om Leeds i stort tappat under kalenderåret 2019. Förlusterna har tickat in med bra mycket större frekvens.

Fakta värd att presentera är att det omvända mötet med detta slutade i en förkrossande 4-1-vinst för West Bromwich – och denna kom under en period där Leeds knappt förlorade matcher i övrigt. Där och då var det klasskillnad. Nu räknas istället Leeds som favoriter, stärkta av hemmaplansfördelen.

Rädslan att förlora – större än viljan att vinna?

Mål har det inte saknats i varken Leeds eller West Bromwichs matcher på senare tid, varken bakåt eller framåt. Det ska understrykas.

Vi ser ändå mer som talar för en tillknäppt match än en öppen sådan och det av flera orsaker. Serien är i ett kritiskt skede, extremt sådant, och matcherna av denna karaktärs betydelse blir större. Kan det innebära att rädslan att förlora håller på att överordna viljan att vinna?

Anmärkas ska också att både Leeds och West Bromwich visade upp stor ineffektivitet i deras senaste matcher, såväl vad det handlar om att skapa chanser som att förvalta dem. Kan oroa, även om det enbart handlar om en match vardera.

Överspelet är knapp favorit på den klassiska 2,5-målslinan – och vi värderar situationen vara den omvända.

Under 2,5 mål blir således valet av spel till strax under dubbla insatsen. Betsson.

Annons:
  Rygga spelet hos Betsson – Få 2 500 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45, fredag 1/3
TV:  tv3sport logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.