Speltips inför Leicester – Arsenal 9/5: Ännu en målfest

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2018

Mål, mål, mål! Finns det överhuvudtaget någonting som talar emot ett målpartaj när Leicester City och Arsenal drabbar samman i en närmast helt betydelselös match på King Power Stadium?

Det räckte inte för Leicester. Med fyra förluster och ett kryss på de senaste matcherna är Europa League-hoppet sinat och vissa motsättningar mellan tränaren Claude Puel och spelartruppen har bubblat upp till ytan. Han sitter sannolikt inte kvar på sin post när signalen ljuder för nästa säsong.

Enda som eventuellt skulle kunna betraktas av viss betydelse, mest symboliskt, är att hålla kvar deras plats på den övre tabellhalvan av Premier League. Nu – en niondeplats…

Här, i årets sista hemmamatch, vill man förstås bjuda spelarna på viss glädje också. Ge tillbaka lite.

Arsenal kommer varken bli bättre eller sämre placerade än sexa i tabellen och eftersom Europa League-semifinalen mot Atlético Madrid trillades ur handlar det bara om att få in en positiv känsla till vad som komma skall – den era som väntar efter Arséne Wenger.

Fransosen, som suttit på tränarposten under makalösa 22 års tid, fick ett perfekt avslut på Emirates Stadium när Burnley krossades med fem mål mot noll. Årets absolut avslutande match spelas mot Huddersfield Town på Kirklees Stadium.

Talar emot Leicester denna afton är deras sinnessjuka skadeproblem, där uppe emot tio spelare, varav flera tänkta startpjäser, riskerar att missa matchen: bland andra Kasper Schmeichel, Shinji Okazaki och Robert Huth. Arsenal har också två brutala avbräck i Mesut Özil samt Laurent Koscielny.

4-3 i omvända mötet – nytt målpartaj?

Proppen ur! Mål, mål, mål! Annat kan vi nästan inte se det bli på tal om från King Power Stadium här ikväll. Och varför det?

Det främsta faktorn: approachen som såväl Leicester och Arsenal väntas komma till spel med. Sportsligt, på pappret, är matchen av minimal betydelse. Det öppnar för att släppa på bromsen.

Arsenal fick också proppen ur mot ett normalt svårtuggat och välbalanserat Burnley förra veckan: vann med förkrossande fem mål mot noll. Laget spelade med stor frejdighet, skapade mycket och var kliniska i de avslutande momenten.

Från Leicester väntar vi oss att de kommer vilja lämna positiva avtryck i årets sista hemmamatch. De har dessutom varit lättsårade på sistone, men uddlösa framåt. Dock vet vi om att det finns offensiva kvalitéer så det räcker och blir över hos dem och minst ett mål borde vi få se från deras sida.

Och ni minns väl årets omvända möte dessa två emellan – en av årets mest underhållande matcher, vilken dessutom var i premiären? Där vann ”Gunners” med 4-3.

Över 3,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka vid tre mål – är ett klipp till 1,91x hos Bethard.

  Rygga spelet hos Bethard – Få en unik bonus om 200% upp till 1 000 kr!

Speltips:

Speltips: Över 3,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (Unik bonus: 200% upp till 1 000 kronor!)
Spelstopp: 20:45, onsdag 9/5
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.