Speltips inför Leicester – Sheffield United 16/2: Favorit att lita på

Spelbloggare Publicerat: 16 februari 2018

Leicester City – är de att lita på i fredagens FA-cupmatch mot Sheffield United? Det menar vi bestämt! Det borde inte vara mycket till snack om saken, varpå favoriten får vårt stora förtroende.

Under nästan en vecka har Leicester fått slicka fåren från den brutala käftsmällen i form av en 1-5-förlust mot Manchester City. Resultaten dessförinnan var för den delen inte särskilt bra heller: 1-1 hemma mot Swansea och en 1-2-förlust när Everton besöktes. Lite oroväckande – men alldeles för stora växlar bör inte dras… Eller?

Klubben är kvar på den övre tabellhalvan i Premier League, som åtta. Europa League kan fortfarande nås, beroende på resultat i andra turneringar. Exempelvis slussas vinnaren av FA-cupen ut dit.

Nu är det 16 medverkande som lever kvar i FA-cupen och förutom att det är en potential väg ut i Europa, handlar det inte minst om en titelmöjlighet. Leicester trillade ur Ligacupens kvartsfinal via en snöplig strafförlust mot Manchester City och söker revansch här.

Sheffield United studsade upp i Championship inför säsongen och har varit det kanske främsta utropstecknet – i positiv bemärkelse. En bra bit in i det hela var de i den absoluta toppen, för att en väntad reaktion sedan kommit, men de är fortfarande kvar i racet om playoffplatserna. En trea har de upp dit för närvarande.

Motivation och klass

Inhemskt cupspel är skrällbetonat och mer ovisst i allmänhet, men i det här fallet ser vi inte risken för Leicester att fällas krokben för som alls betydande. Ger dem alla chanser att vinna – och det även klart.

Leicester tar FA-cupen på största allvar, precis som fallet var med Ligacupen. De är i en sådan tabellsituation att de har råd med det, att lyfta fokus från Premier League. Rotation på vissa positioner, javisst, men mentalt kommer de vara där och startelvan kommer i största delar vara a-betonad.

Annat är det med Sheffield United, som fortfarande jagar en Premier League-plats. Med andra ord verkar det kunna vara lite omvänd situation från hur det kan vara med större pjäser mot mindre sådana; att Leicester är den parten med större motivation. Addera den rådande klasskillnaden på det och vi tycks ha en favorit att lita blint på.

Faktum är att lagen redan mött varandra under säsongen, i just Ligacupen. Den matchen vann Leicester, då på bortaplan, med förkrossande 4-1.

Köper Leicester -1,0 mål (asian handicap) – insatsen tillbaka om de vinner med uddamålet – till finfina 1,98 gånger det investerade kapitalet hos Bethard utan att blinka!

  Rygga spelet hos Bethard – Få 1 250 kr bonus!

Speltips:

Speltips: Leicester -1,0 mål (asian handicap)
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Bethard (1 250 kronor välkomstbonus!)
Spelstopp: 20:45, fredag 16/2
TV:  Visas inte på svensk TV.
Stream: 

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: