Speltips inför Leicester – Stoke 24/2: Lördagens mest spelvärda favorit

Spelbloggare Publicerat: 22 februari 2018

Lördagens mest spelvärda favorit i Premier League? Det slår vi fast Leicester City vara när de välkomnar Stoke City till King Power Stadium.

Observera att avsparken tas redan 13:30.

Ska Stoke ramla ner i Championship? Om Premier League hade avslutats idag, då hade fallet varit så. Klubben är nästjumbo i tabellen och arbetar därmed fortsatt under hård press. Racet är dock långtifrån kört! Den undre halvan är ett stökigt getingbo och till säker mark har Stoke så lite som två pinnhål.

”The Potters” har haft ett matchuppehåll på två veckor inför matchen och senast de var i farten fick de bara kryss, via 1-1, hemma mot Brighton och föll dessförinnan med uddamålet när AFC Bournemouth besöktes. När – om – vänder det?

Lyxen att slippa ha kontraktet i riskzonen har Leicester inför den senare delen av spelåret, utan där kan till och med en Europaplats lösas. För närvarande är man placerade åtta och främst i fajt med Burnley samt Everton om sjundeplatsen, som beroende på resultat i cuperna – de inhemska samt europeiska – kan betyda Europa League-spel.

Karusellen runt Riyad Mahrez, vars önskan om att få lämna klubben nekades på nytt under transferperioden, har varit energislukande för Leicester. Efter två matcher utanför startelvan rapporteras han nu få ta plats i den. Roberth Huth samt Shinji Okazaki riskerar dock att missa matchen.

Enda avbräcken för Stoke är på Stephen Ireland och Peter Crouch.

Klasskillnad och hemmaplansfördel

1,75 gånger pengarna, är inte det i överkant för det raka spelet på Leicester? Den är känslan vi får – och valet av speltips blir därmed enkelt.

Det är flera faktorer som spelar in, i vår tro på Leicester.

Först och främst: klasskillnaden. Leicester är tio poäng ovanför Stoke i tabellen, står klart starkare och spelarmaterialet värderar vi som snäppet vassare. Inte minst har de en spelidé som passar det väl – till skillnad från Stoke, som ofta ser spretiga ut.

Hemma-/bortafaktorn spelar förstås också en betydande roll. Leicester har under 2018 visat framfötterna när de varit på King Power Stadium; vunnit fyra matcher och spelat en oavgjord. Nollan är hållen i fyra av dessa.

Och Stoke, ja, har faktiskt sämst statistik på resande fot i hela Premier League: 1-3-9 i resultatraden. Kommer sällan upp i standard.

Gillar, som ni redan förstått, Leicesters chanser här i matchen och den raka ettan tas alltså till mycket spelvärda 1,75 gånger pengarna hos Bethard.

De som vill skruva upp nivån och oddset kan leta efter minusspel på Leicester, vilka är exakt lika lockande.

  Rygga spelet hos NordicBet – Få en unik bonus om 1 000 + 400 kr!

Speltips:

Speltips: Leicester vinner, rak etta
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (Unik: 1 000 + 400 kr bonus!)
Spelstopp: 13:30, lördag 24/2
TV:  viasatpremium logo
Stream:  viaplay logo

 

 

Oddsen uppdateras automatiskt. Tänk på att oddsen kan förändras, vänligen dubbelkolla alltid oddsen hos respektive spelbolag.

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: